KPMG, administratorul special al Astra Asigurari, numit de catre ASF, a anuntat ca actionarii societatii de asigurari au aprobat pe 12 mai 2014 planul de majorare a capitalului social al companiei cu 490 de milioane de lei in mai multe etape, prima transa fiind de 70 mil lei.

Majorarea capitalului social, in decurs de aproximativ un an, cu 490 de milioane de lei in mai multe etape, prima transa fiind de aproximativ 70 de milioane lei, este una din masurile care urmeaza a fi luate pentru relansarea activitatii, prevazute in planul de redresare financiara al Astra SA prezentat catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in cadrul raportului depus de administratorul special in data de 25 martie 2014 si aprobat in sedinta Consiliului ASF din 7 aprilie 2014.

Actionarii au delegat atributia de majorare a capitalului social in etape succesive catre Administratorul Special sau Directoratul societatii, dupa caz. Aceasta masura are ca finalitate imbunatatirea indicatorilor prudentiali ai societatii, potrivit comunicatului KPMG.

"Succesul planului de redresare propus de noi si aprobat de ASF este intr-o foarte mare masura dependent de sustinerea lui de catre actionarii Astra. In conformitate cu legislatia in vigoare, fara aceasta aprobare a AGEA el nu ar fi putut fi dus la indeplinire oricat de favorabil ar fi fost companiei, pietei si asiguratilor, dar aprobarea este doar primul pas spre implementare. Asteptam in continuare sustinerea planului de catre actionarii existenti ai Astra, asa cum de altfel acestia si-au manifestat intentia pe parcursul dezbaterilor din timpul AGEA, prin subscrierea si aportarea din prima faza imediata, a capitalului social, care urmeaza sa fie majorat cu o suma de aproximativ 70 de milioane lei", au declarat reprezentantii KPMG.

In Adunarea Generala Ordinara din aceeasi data, actionarii Astra SA au decis revocarea auditorului statutar si numirea noului auditor, Deloitte Audit SRL.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis in luna februarie a acestui an deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra Asigurari. In calitate de administrator special, KPMG, conform deciziei ASF si in baza prevederilor legale, contribuie la reechilibrarea parametrilor financiari ai societatii de asigurare Astra Asigurari, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator. KPMG a pus la dispozitie o echipa specializata de profesionisti in asigurari, restructurari de companii, finante, fiscalitate, avocatura, actuariat si specialisti in tehnologia informatiei pentru a duce la indeplinire mandatul primit in conditiile legii.

Astra Asigurari este controlata de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social. The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate indirect de omul de afaceri Dan Adamescu.

Compania este liderul pietei de asigurari din Romania, cu subscrieri de peste 1 miliard de lei in 2012 si mai mult de patru milioane de clienti. Piata asigurarilor generale si de viata a depasit 8 miliarde de lei in 2013, conform datelor preliminare ale ASF.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri