Clientii Omniasig nu au de ce sa se teama in contextul anchetei pe care Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput-o la compania de asigurari, a declarat Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Potrivit acestuia, politele clientilor sunt valabile.

"Politele semnate la Omniasig sunt valabile", a raspuns seful ASF unei intrebari cu privire la contractele semnate de clientii firmei. "Totusi, sa-i lasam pe cei care fac investigatia sa stabileasca detaliile, pentru ca nu eu fac aceasta ancheta. Eu nu stiu daca exista si alte societati in situatia Omniasig", a mai adaugat Misu Negritoiu.

Presedintele ASF a facut astfel primele declaratii dupa ce, cu o zi in urma, procurori insotiti de aproximativ 100 de politisti de la IGPR au efectuat perchezitii la sediile centrale si la sucursale ale societatii de asigurari Omniasig din Bucuresti si din toate judetele.

Politele semnate la Omniasig sunt valabile. (...) Sa-i lasam pe cei care fac investigatia sa stabileasca detaliile, pentru ca nu eu fac aceasta ancheta. Eu nu stiu daca exista si alte societati in situatia Omniasig

Ancheta vizeaza mai multe persoane, printre care ar fi si directorul general al companiei- Mihail Tecau, precum si toti directorii de sucursale si directorii de vanzari.

"Interventia mea are scopul de a asigrua publicul si consumatorii de produse de asigurari, precum si clientii Omniasig ca situatia este sub control. Ne-am asigurat ca niciunul din posesorii acestor polite nu vor avea de suferit si nu vor fi afectati. Este vorba de polite de asigurari de locuinta atat obligatorii cat si facultative", a mentionat Negritoiu.

El nu a dat detalii despre valoarea pagubelor, insa a mentionat ca numarul asigurarilor investigate "este mult mai mic decat cel vehiculat in presa, la fel ca si numarul celor implicati".

"Ne-am intalnit si astazi cu conducerea societatii si actionarii acesteia si ne-am asigurat ca stiu ce au de facut si coopereaza cu autoritatile. Firma este bine capitalizata si intruneste criteriile legale de prudentialitate", a mai spus Misu Negritoiu.

Omniasig este controlata de austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG). In Romania, grupul austriac a intrat in 2001 si, in prezent, controleaza companiile Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata. VIG anticipeaza ca operatiunile din Romania vor intra "pe plus" la finele acestui an, dupa pierderi de 98,7 milioane de euro in 2013

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri