Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a afisat un excedent bugetar de 7,32 milioane lei (2,02 milioane euro) pentru anul 2005, obtinut pe seama unor incasari de de 23,89 milioane lei noi (6,59 milioane euro), cu 3,5% peste estimarile initiale, potrivit datelor NewsIn. Pe de alta parte, cheltuielile totale efectuate de CSA s-au cifrat la suma de 16,57 milioane lei noi, reprezentand 73,99% din nivelul prognozat prin bugetul de venituri si cheltuieli, se mai spune in raport.

CSA a incasat, in 2005, 12,69 milioane lei noi din taxa de functionare achitata de societatile de asigurare si brokerii de asigurare (la o planificare de 13,18 milioane lei noi), 0,30 milioane lei noi din taxele de autorizare ale societatilor si brokerilor de asigurare (la o planificare de 0,25 milioane lei noi), 10,05 milioane lei noi din contributia datorata de societatile de asigurare care practica asigurari obligatorii, calculata prin aplicarea procentului stabilit prin norme ale Comisiei, la valoarea primelor brute incasate aferente asigurarilor obligatorii respective (la o planificare de noua milioane lei noi) si 0,84 milioane lei noi din "alte surse legale" (la o planificare de 0,65 milioane de lei noi), potrivit raportului CSA.

CSA a efectuat, in 2005, cheltuieli de personal de 8,61 milioane lei noi (la o planificare de 10,22 milioane lei noi), cheltuieli cu materiale si servicii de 1,25 milioane lei noi (la o planificare de 1,77 milioane lei noi), transferuri in valoare de 1,39 milioane lei noi (la o planificare de 1,4 milioane lei noi) si cheltuieli de capital de 5,30 milioane lei noi (la o planificare de noua milioane lei noi).

Pe parcursul anului 2005, CSA a incasat taxa de autorizare de la un numar de 60 solicitanti (2 asiguratori si 58 brokeri de asigurare). "La finele anului 2005, nu au existat restante la plata obligatiilor catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor de somaj sau bugetul asigurarilor de sanatate", se mai arata in raportul CSA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri