Vineri, 14 iulie, va fi lansata oficial, Oradea, oferta publica de vanzare a unui pachet de 77 milioane de actiuni noi emise de societatea Turism Felix SA, actionarul majoritar, SIF Transilvania, dorind ca ulterior sa listeze compania de turism la Bursa de Valori Bucuresti (BVB)
"Oferta de vanzare am lansat-o pentru a majora capitalul social al companiei in vederea listarii sale la bursa, fondurile care vor rezulta urmand sa fie utilizate pentru continuarea investitiilor in aceasta companie", a declarat pentru NewsIn, Mihai Fercala, presedintele SIF 3 Transilvania, actionarul majoritar al companiei Turism Felix.

Oferta de vanzare a actiunilor se va desfasura in doua etape. in prima etapa, intre 10 iulie si 8 august, actionarii inscrisi in Registrul actionarilor la data de 21 iunie 2006 pot sa opteze pentru participarea la majorarea de capital, ceea ce reprezinta o noutate fata de intentiile initiale ale SIF Transilvania. in Adunarea genereala a actionarilor din decembrie 2005, actionarii au decis ca oferta sa se desfasoara fara acordarea dreptului de preferinta pentru actionarii existenti ai companiei si sa se adreseze doar investitorlor noi.

"Initial am decis sa ne adresam doar actionarilor externi. Noi am mai facut o majorare de capital la care actionarii actuali nu au dorit sa subscrie. Dar Comisia Natioanla a Valorilor Mobiliare (CNVM) ne-a frecat si a trebuit sa modificam prospectul de emisiune", a declarat Fercala.

Cea de-a doua perioada de subscriere are loc intre 9 august si 18 septembrie. in cadrul acestei etape se vor putea subscrie si actiunile care raman dupa exercitarea dreptului de preferinta. "Subscrierea se face la un pret intre 0,6 lei si 1,1 lei, pretul fiind stabilit in urma unei evaluari externe care a stabilit valoare actiunilor intre 0,8 si 1,12 lei. Pretul final va fi stabili in prima zi dupa incheierea ofertei", a declarat Petru Prunea, presedintele casei de brokeraj Broker Cluj, intermediarul ofertei. in cadrul prezentarii oficiale de vineri din Oradea, "vor participa ofertantii si potentialii investitori, reprezentantii actionarilor si reprezentantii CNVM", a adaugat Prunea.

Turism Felix este una dintre cele mai mari statiuni balneare din Romania. Compania are un capital social de 20,056 milioane lei divizat in 200,56 milioane actiuni. Principalul actionar este SIF 3 Transilvania care detine 74,26% din capital, urmata de SIF 5 Oltenia cu 11,49% si de alti actionari cu 14,25%. Potrivit raportarilor transmise bursei electronice Rasdaq, 5,20% din actiuni apartin companiei Rieni Drinks, detinuta de fratii Micula.

"Nu stiu daca voi participa personal la intalnirea de maine din dar cu siguranta vom avea un reprezentant. Nu va pot confirma deocamdata daca vom cumpara la pretul minimal, ci abia maine", a declarat pentru NewsIn, Viorel Micula.

Presedintele SIF Transilvania a confirmat ca nu va subscrie la majorarea de capital social. "Chiar daca detinerea nu se va reduce la 53%, nu vom subscrie. in plus, ne vom reduce detinerile la majoritatea companiilor din domeniu dar vom pastra pachetul majoritar si la celelalte companii pe care dorim sa le listam la BVB, precum Aro Palace, Capitol si Corona. Pentru Aro deja am inceput procedurile si speram sa putem lansa oferta in toamna", a mai spus Fercala, care a confirmat prezetna la intalnirea de vineri si a investitorilor straini. in cazul in care un investitor ar cumpara interg pachetul de 77 milioane de actiuni (27% din capitalul social majorat), listarea la BVB ar necesita o a doua oferta publica de vanzare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri