Programul de educatie financiara derulat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a adus Romaniei trofeul "Global Money Week Award", acordat in cadrul proiectului international "Global Money Week", potrivit unui comunicat transmis vineri.

Romania a fost desemnata, joi, castigatoare a "Global Money Week Award" pentru Europa, la New York, informeaza MEN.

"Trofeul reprezinta recunoasterea, la nivel mondial, a eforturilor depuse de catre BNR si MEN in domeniul educatiei financiare a copiilor si tinerilor din Romania, ca urmare a parteneriatului dintre cele doua institutii. «Global Money Week Award» se acorda unei singure tari din fiecare continent, fiind cea mai importanta dintre cele trei sectiuni premiate de catre CYFI. Statele nominalizate la aceasta categorie din Europa, in 2014, au fost Romania, Olanda si Albania", se arata in comunicat.

MEN precizeaza ca "Global Money Week" este un proiect initiat de organizatia neguvernamentala CYFI, in anul 2012, care se desfasoara anual, pe parcursul unei saptamani.

In 2014, in acest program au fost implicati peste trei milioane de copii si tineri din 118 tari ale lumii. In Romania, la activitatile desfasurate intre 10 si 17 martie 2014, de catre BNR in parteneriat cu MEN, in toate sucursalele si agentiile bancii centrale din tara au participat peste 6.100 de elevi din scoli si licee, din 19 judete si municipiul Bucuresti.

Evenimentele derulate pe parcursul celor sapte zile s-au incheiat cu Conferinta internationala "Educatia Financiara: investitie in viitorul societatii!", organizata de BNR si MEN, impreuna cu CYFI, Junior Achievement Romania, cu sprijinul Visa Europe.

"Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, considera ca acest trofeu a fost obtinut de catre toti copiii si tinerii din Romania participanti la «Global Money Week» si felicita echipele de implementare formate la nivelul celor doua institutii, al inspectoratelor judetene, agentiilor si sucursalelor BNR, dorind ca acest proiect, alaturi de alte activitati in domeniul educatiei financiare, sa fie dezvoltat si consolidat in anul 2015", mai arata sursa citata.

Delegatia Romaniei, formata din reprezentanti ai MEN si ai BNR, a primit trofeul in cadrul ceremoniei anuale a Child and Youth Finance International 2014 (CYFI), desfasurata la sediul ONU din New York, in prezenta ambasadorului Romaniei la ONU, Simona Miculescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri