Tariful mediu la politele de raspundere civila auto (RCA) a crescut cu 7% in primele trei luni ale acestei an, cifra fiind obtinuta prin raportarea subscrierilor la numarul de autovehicule asigurate, a declarat Albin Biro, membru neexecutiv in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

"In primele trei luni, asiguratorii autorizati sa emita polite RCA au subscris prime de 701 milioane de lei si, prin raportarea la numarul de automobile asigurate, reiese ca tariful mediu la acest tip de asigurari a crescut, in medie, cu 7%", a spus Biro, citat de Mediafax.

In primele trei luni ale anului trecut, subscrierile RCA au insumat 676,51 milioane de lei, in urcare cu 9,46% fata de martie 2012, potrivit datelor ASF. Pe intreg anul, subscrierile RCA au crescut cu 15,5%, la 2,47 miliarde de lei.

Acest segment de piata reprezinta 25,8% din totalul subscrierilor la nivelul pietei, care in 2013 a atins 8,29 miliarde de lei.

Cititi si Asiguratorii, speriati de un proiect de lege care ar majora tarifele RCA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri