Allianz-Tiriac Asigurari a consemnat anul trecut un profit net de 88,6 milioane de lei, din care suma de 18 milioane de lei a fost repartizata actionarilor sub forma de dividende, banii fiind deja virati in conturile acestora.

Actionarii subsidiarei locale a grupului german Allianz sunt Allianz New Europe Holding (Austria) - 52,1645%, Vesano Trading Limited - 44,4775%, Cristian Constantinescu - 2,7324%, Gavril Muresan - 0,3243% si Ileana Cucos - 0,31273%, conform datelor de la Registrul Comertului. Cristian Constantinescu a condus asiguratorul roman in perioada 2000-2010, potrivit Mediafax.

Ultima distribuire de dividende a fost realizata in anul 2006, cand actionarii asiguratorului au incasat echivalentul a 3,5 milioane de euro, suma reprezentand 35% din profitul net realizat de companie in anul 2005. "Decizia de distribuire de dividende este una logica, in contextul consistentei rezultatelor financiare inregistrate de Allianz-Tiriac in ultimii ani. Ea vine dupa o perioada de consolidare a capitalurilor companiei, in cadrul careia sumele reprezentand profituri realizate au constituit principala sursa de sustinere a planurilor de dezvoltare ale Allianz-Tiriac", a declarat directorul general al Allianz-Tiriac, Remi Vrignaud.

In perioada 2007-2013, suma profiturilor nete inregistrate de Allianz-Tiriac s-a situat la 197,67 milioane de lei, iar pierderile au cumulat 61,64 milioane de lei, din care 42,74 milioane de lei in 2012. "Distribuirea de dividende catre actionari nu a influentat decat marginal pozitia financiara a societatii. Aceasta abordare are chiar o componenta de crestere a eficientei utilizarii capitalurilor. Dupa ani buni de consolidare a capitalurilor si alocare a resurselor pentru dezvoltarea activitatilor, inclusiv pe segmentul pensiilor administrate privat, am ajuns la stadiul in care continuarea retinerii in integralitatea sa a profitului in conturile companiei nu s-ar justifica. In ceea ce priveste destinatia viitoarelor profituri eventual realizate de companie, deciziile vor depinde in mare masura de dinamica afacerilor", a afirmat Vrignaud.

Potrivit datelor companiei, in intervalul 2004-2013, capitalurile proprii ale societatii s-au multiplicat de aproape sase ori, de la 111 milioane de lei la 624 milioane de lei. Astfel, principalii indicatori de siguranta financiara se situeaza la niveluri care depasesc semnificativ valorile minime impuse de legislatia in vigoare. La finele anului trecut, Allianz-Tiriac avea o rata de solvabilitate de 377% aferenta activitatilor de asigurari generale, respectiv de 398% pentru activitatile de asigurari de viata.

"Nivelul minim al acestei rate, conform normelor legale, este de 100%. Altfel spus, compania avea, la sfarsitul anului trecut, capitaluri suplimentare de circa 100 milioane de euro, fata de nivelul minim necesar impus de legislatia locala", a mai spus seful asiguratorului. Anul trecut, subscrierile Allianz-Tiriac au crecut cu 2%, la 926,5 milioane de lei. La nivelul anului 2012, compania s-a plasat pe locul trei in topul asiguratorilor locali in functie de nivelul primelor subscrise pe asigurari generale si de viata, dupa Astra si Omniasig.

In 2013, Allianz-Tiriac a devansat Omniasig in privinta subscrierilor. Cifrele privind Astra nu au fost comunicate, societatea fiind in administrare speciala in urma unei decizii a Autoritatii de Supraveghere Financiara din luna februarie a acestui an. Anul trecut, piata asigurarilor a atins 8,29 miliarde de lei, cu 0,4% mai mult fata de 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri