Allianz-Tiriac Asigurari a avut in primul trimestru venituri din activitatea de asigurari generale si de viata de 258,8 milioane de lei, in crestere cu 7% fata de nivelul din perioada similara a anului trecut, iar profitul operational a urcat de la 7,6 milioane lei la 10,8 milioane lei.

"Realizarile de la acest inceput de an se numara printre cele mai bune rezultate trimestriale inregistrate de Allianz-Tiriac in ultimii ani. Ele vin, totodata, sa reconfirme intrarea intr-un nou ciclu, de crestere profitabila, pentru afacerile companiei. Este cel de-al treilea trimestru consecutiv in care am inregistrat o crestere a veniturilor si, in paralel, imbunatatirea ratei profitabilitatii", a declarat intr-un comunicat directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Remi Vrignaud, noteaza Mediafax.

Segmentul asigurarilor generale a avut o contributie de peste 90% in realizarea veniturilor si a generat 86% din profitul operational, se arata intr-un comunicat al asiguratorului. Valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de 236,5 milioane de lei, indicand o crestere de aproape 11% fata de nivelul inregistrat in primul trimestru din 2013.

Veniturile aferente segmentului de asigurari auto (Casco si RCA, cumulat) a inregistrat un avans de doua cifre, de 11%, pana la 171 milioane lei. Vanzarile de polite Casco s-au majorat cu 18%, pana la 113,5 milioane lei. "Subscrierile Casco continua sa detina cea mai importanta pondere in portofoliul de asigurari generale al companiei, generand aproximativ jumatate (48%) din primele brute aferente primului trimestru din 2014. In ceea ce priveste activitatea de asigurari de raspundere civila auto (RCA), in perioada ianuarie-martie Allianz-Tiriac a contabilizat venituri din prime de 57,4 milioane de lei, in crestere cu 4,2% comparativ cu valoarea subscrierilor din T1 2013, de 55,1 milioane de lei", se spune in comunicat.

Portofoliul de asigurari generale non-auto a contabilizat venituri trimestriale de 65,6 milioane de lei, evidentiind o rata de crestere a subscrierilor cu aproximativ 6%. Clasele de tip property au generat venituri trimestriale de aproximativ 42 milioane de lei. In aceasta suma, ponderea primelor brute subscrise pentru asigurarea locuintelor s-a pastrat la aproximativ o treime, restul reprezentand asigurari comerciale de cladiri, bunuri si daune la proprietati.

Pentru intreg portofoliul de asigurari generale, valoarea despagubirilor platite de Allianz-Tiriac clientilor (inclusiv terti pagubiti) pe parcursul primelor trei luni din 2014 a fost de 101 milioane lei. "Sub aspectul profitabilitatii, merita evidentiata evolutia pozitiva a rezultatelor pe segmentul asigurarilor auto. Portofoliul agregat de asigurari Casco si RCA a consemnat o imbunatatire a ratei daunei cu un punct procentual fata de perioada similara a anului trecut, pana la nivelul de 74%. Cresterea calitatii subscrierii a sustinut imbunatatirea performantelor pe acest segment de asigurari", potrivit sursei citate.

Sumele scazute alocate de romani in special pentru asigurarile de viata s-au reflectat si la nivelul activitatii Allianz-Tiriac pe acest segment, primele brute subscrise din activitatea de asigurari de viata situandu-se la 22,3 milioane lei in primele trei luni, cu sase milioane de lei mai putin decat in acelasi interval din 2013.

In primul trimestru, vanzarile de polite cu componenta investitionala (unit-linked) si-au redus contributia in generarea veniturilor de asigurari de viata cu 10 puncte procentuale, pana la 49%, restul de 51% reprezentand vanzari de polite traditionale.

"Reculul inregistrat pe segmentul asigurarilor de viata vine ca urmare a limitarii subscrierilor de contracte cu prime unice, la nivelul politelor cu componenta investitionala. Ne propunem sa crestem gradul de stabilitate a portofoliului nostru, concentrandu-ne pe promovarea componentei de risc, a produselor cu scadente pe termen mediu si lung si plata esalonata a primelor. Chiar daca, pe termen scurt, aceasta abordare poate genera o contractie a primelor, pe termen lung efectele nu pot fi decat pozitive, in sensul dezvoltarii sustenabile a portofoliului de asigurari de viata", a mai spus CEO-ul Allianz-Tiriac.

Cu un capital social de 99,4 milioane de lei, asiguratorul roman este controlat de grupul german Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri