Numarul functiilor de conducere din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) va fi redus cu 35%, de la 161 la 104, dupa introducerea noii organigrame a institutiei, proces care nu va afecta numarul total de posturi sau de angajati, care se ridica la 597 la finele lunii mai.

"La data de 30 mai 2014, numarul total al angajatilor din cadrul ASF era de 597 de persoane, dintre care 161 de persoane ocupau functii de conducere (sefi departament, directori, directori adjuncti, sefi serviciu). Noua organigrama (in vigoare de la 1 octombrie 2014) nu afecteaza numarul total de posturi sau de angajati, ci numai functiile de conducere, care se reduc la 104 (directori si sefi serviciu). Angajarile sunt strict limitate la functiile-cheie care se elibereaza in aceasta perioada", arata un comunicat al ASF, citat de Mediafax.

Potrivit institutiei, incepand de saptamana viitoare, toate posturile de conducere din noua organigrama vor fi analizate prin metoda HayGroup, utilizata atat pe plan international, cat si in Romania de catre institutiile de reglementare financiara, banci centrale - inclusiv BNR, precum si de catre alte institutii financiare. "Pe baza acestei metode se vor efectua analize salariale si se va conecta in mod eficient sistemul de performanta cu salarizarea. In continuare vor fi evaluate toate pozitiile din organigrama si se vor ajusta pachetele salariale potrivit noilor atributii, la care se va alinia ulterior intreaga organizatie", se mai spune in comunicat.

ASF apreciaza ca introducerea noii organigrame va fi un proces "mai lung", in baza prevederilor legislatiei muncii si a contractului colectiv de munca, si va viza atributiile specifice si detaliate ale fiecarei structuri organizatorice si a cerintelor specifice fiecarui post in parte. "Probabil in luna septembrie vom avea o estimare a impactului asupra numarului total de salariati si asupra bugetului ASF. Toate actiunile vor fi discutate mai intai cu salariatii si vom face pe parcurs comunicarile de rigoare", a declarat in comunicat presedintele ASF, Misu Negritoiu (foto).

In comunicat se precizeaza ca, in acest an, salariatii ASF nu au primit prime de Paste si nici prime de vacanta. Sistemul de prime va fi reanalizat, cel mai probabil in luna septembrie, in acelasi timp cu reasezarea salariilor pe metoda Hay Group, se mai spune in comunicat. La finele lunii mai, ASF a anuntat ca va avea, de la 1 octombrie, o noua organigrama, numarul de conducatori fiind redus cu 35%, prin eliminarea pozitiilor de sef de departament subordonati vicepresedintilor si a directorilor adjucti si unificarea directiilor de protectie a consumatorilor.

"Consiliul ASF a aprobat vineri, 30 mai, noua arhitectura institutionala a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Noua organigrama a ASF, care va deveni operationala de la 1 octombrie, urmareste transformarea autoritatii intr-o institutie mai flexibila si orientata spre eficienta, reduce nivelele ierarhice de la 5 la 3 si desfiinteaza pozitii de management intermediare. Ca urmare, functiile de conducere vor fi reduse cu peste 35%", se arata intr-un comunicat al ASF din 30 mai. Fata de situatia actuala, in noua schema de organigrama nu se mai regasesc pozitiile de sef de departament pe fiecare domeniu, subordonate direct presedintelui si vicepresedintilor, si nici pozitiile de directori adjuncti pe fiecare directie din toate cele trei piete supravegheate, si care coordonau serviciile de specialitate.

La inceputul lunii mai, Negritoiu declara ca ASF va intra intr-un program amplu de reorganizare, pe baza raportului PwC, care va duce la o reducere masiva a cheltuielilor cu personalul si cresterea semnificativa a eficientei, avand ca model organizarea BNR. El a precizat ca restructurarea va privi in principal functiile de conducere si in special cele de middle management. "Sunt prea multi sefi in ASF", a spus, atunci, Negritoiu.

El a aratat ca reducerea cheltuielilor a inceput deja prin scaderea remuneratiilor si indemnizatiilor Consiliului ASF, care au fost aliniate sub remuneratiile din BNR si sub o medie a autoritatilor similare din UE. Autoritatea si-a inceput activitatea la finele lunii aprilie 2013, prin comasarea atributiilor si prerogativelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri