Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va continua discutiile cu actionarii Carpatica Asig cu privire la continutul planului de masuri pentru redresarea financiara a societatii, dupa ce, intr-o prima faza, cele doua parti nu s-au pus de acord asupra acestuia.

"Actionarii Carpatica Asig au un plan de redresare, l-au prezentat, dar nu ne-am pus de acord asupra actiunilor pe care le intreprind pentru redresare, dar in mod evident au nevoie de capitalizare si discutam in continurae pe acest subiect", a declarat presedintele ASF, Misu Negritoiu, potrivit Mediafax.

In a doua parte a lunii mai, ASF a anuntat ca a decis deschiderea procedurii de redresare financiara pentru Carpatica Asig, conducerea companiei avand obligatia sa prezinte un plan de redresare financiara in cel mult de 20 zile. Ulterior, Consiliul de Administratie al Carpatica Asig a anuntat ca va depune la ASF un plan de redresare financiara si proiectiile financiare pentru urmatorii trei ani, cu masuri concrete si termenele de indeplinire a acestora.

Planul de redresare financiara si proiectiile financiare care vor fi prezentate ASF includ estimarea cheltuielilor de achizitie si administrare, bugetul de venituri si cheltuieli, bugetul anual, bilantul previzionat si estimarea resurselor financiare care ar acoperi obligatiile asumate si care determina solvabilitatea minima, potrivit unui comunicat tarnsmis marti de Carpatica Asig.

Dosarul "Carpatica", fapte de coruptie care implica ASF

Carpatica Asig este parte a grupului Carpatica, detinut de omul de afaceri Ilie Carabulea. Carabulea, alaturi de fostul presedinte al ASF Dan Radu Rusanu si Marian Marzac, fost membru al Consiliului ASF, sunt judecati in stare de arest in dosarul "Carpatica", in care sunt acuzati de fapte de coruptie. Cei trei au fost trimisi in judecata, in 24 aprilie, de procurorii anticoruptie.

Totodata, procurorii au trimis in judecata si societatea Carpatica Asig SA, pentru cumparare de influenta si dare de mita. Procurorii arata, in rechizitoriul trimis instantei, ca in anul 2012, Carpatica Asig, companie specializata in emiterea de polite de asigurari, in ponderea carora, cel mai mare procent il aveau asigurarile tip RCA, avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro.

Incepand din mai 2013, Carabulea, Mustatea si Mirzac "au constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA", sustin procurorii. Carpatica Asig si-a inceput activitatea in 1996, sub denumirea ASA Asigurari Atlassib.

Actiunile companiei sunt detinute de Atlassib Sibiu - 92,42%, Transcar Sibiu - 6,97%, Corneliu Tanase - 0,08% si Aurel Albu - 0,53%, potrivit datelor de la Registrul Comertului. In primul trimestru al acestui an, primele subscrise de companie au crescut cu 30,6% fata de aceeasi perioada din 2013, la 164 milioane lei. In perioada analizata, despagubirile achitate clientilor asigurati au crescut cu 22,2%, la aproape 94 milioane de lei, de la 76,8 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri