TBI Bank, subsidiara locala a bancii TBI Bank EAD Sofia operata de grupul TBIF Financial Services, intrata pe piata in martie 2013, a ajuns dupa un an de activitate la active de 74 mil. euro, cu credite plasate de 35,7 mil. euro, sub tinta stabilita la inceperea operatiunilor, de 60-70 mil. euro

Banca a atras depozite din piata, pana in luna martie, de 34,5 milioane euro, in linie cu asteptarile initiale, acestea fiind garantate in limita a 100.000 de euro de Fondului de Garantare din Bulgaria, potrivit Mediafax.

La inceperea activitatii pe piata romaneasca, banca si-a propus sa dea credite pana la finalul anului de 60-70 milioane euro si sa ajunga la depozite de 30-40 milioane euro.TBIF Financial Services, inregistrat in Olanda in 2001 si detinut de grupul israelian Kardan, este prezent in Romania de peste 12 ani cu activitati de leasing si credite de consum, prin TBI Leasing, respectiv TBI Credit.

Banca functioneaza cu cinci agentii, trei in Bucuresti si cate una in Constanta si Iasi, integrand deja o parte din liniile de business din cele doua IFN-uri atfel incat, treptat, toate operatiunile sa se deruleze prin banca. "Baza dezvoltarii sucursalei bancare o constituie portofoliul de clienti (IMM-uri si persoane fizice) construit in cei 12 ani de activitate, peste 12.000 companii si 100.000 persoane fizice, care se doresc a deveni clientii bancii pentru produse de creditare, produse de depozit si servicii", se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.

Pentru acest an, dar si anul viitor, banca isi propune consolidarea pozitiei in sistem, dezvoltarea retelei si diversificarea portofoliului de servicii si produse. Totodata va pune accentul pe unele sectoare de nisa ale IMM-urilor si va continua sa dezvolte sistemul informatic. TBI Bank EAD Sofia are un capital de 36 milioane de euro, cu o solvabilitate de 20,93% la finele lunii martie, peste media sistemului bancar din Bulgaria, de 20,41%. Banca a incheiat primul trimestru cu active de 198 milioane euro, avand o lichiditate de 35,9%, peste media de 27,12%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri