Propunerile de candidati la BNR care au fost depuse pana vineri la comisiile de buget sunt Mugur Isarescu, Cristian Popa, Bogdan Olteanu, Daniel Daianu, Marin Dinu, Nicolae Danila, Agnes Nagy si Virgil Stoenescu, a precizat deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, aratand ca mai pot aparea schimbari.

Ialomitianu a precizat ca termenul de depunere a acestor propuneri la comisiile de buget este pana vineri la ora 14.00, insa pana la audierile din Comisii, care vor avea loc luni, pot aparea schimbari in sustinerea acestor candidati pentru Consiliul de Administratie al BNR, informeaza Mediafax.

Pana vineri au fost depuse candidaturile lui Mugur Isarescu, sustinut de toate partidele, Florin Georgescu, Cristian Popa, Daniel Daianu, Marin Dinu, Nicolae Danila din partea Aliantei PSD-UNPR-PC, Bogdan Olteanu din partea PNL, Agnes Nagy din partea UDMR si Virgil Stoenescu din partea PDL.

"Din informatiile pe care le am, din grupurile parlamentare si din Ministerul Finantelor exista posibilitatea sa apara surprize pana la audierile din comisii de luni si sa fie sustinuti Liviu Voinea sau Gheorghe Gherghina pentru BNR, care ar putea sa plece de la minister", a spus Ialomitianu.

El a adaugat ca Liviu Voinea si Gheorghe Gherghina ar putea sa plece de la minister dupa ce ar fi fost criticati pentru ca nu sustin majorarile de pensii pe care le doresc ministrii Oprea si Dusa pentru cei din Armata si Interne.
Directorul Directiei Buget din Finante, Gheorghe Gherghina, si ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, isi disputa ultimul loc disponibil din CA al BNR, iar pozitia celui numit va fi preluata, cel mai probabil, de un reprezentant al UNPR, au declarat, joi, mai multe surse.

Tentativa de limitare a propunerilor de cheltuieli

"Atat Gherghina, cat si Voinea au incercat in ultimul timp sa limiteze anumite propuneri de cheltuieli cu care ministrii au venit pe masa Guvernului. Exista o nemultumire fata de activitatea lor si cel putin unul risca sa fie inlocuit, postul revenind UNPR", sustin sursele citate.

Nemultumirile sunt cu atat mai mari cu cat cei doi oficiali au propus doar masuri de taiere de cheltuieli pentru a compensa reducerea CAS. Cele doua Camere ale Parlamentului se vor reuni in plen comun, lunea viitoare, de la ora 16.00, pentru a vota noile componente ale Consiliilor de Administratie ale BNR, Curtii de Conturi si SRR, precum si presedintele SRTV si un membru al ASF.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite, ca pana lunea viitoare, la ora 14.00, comisiile permanente comune ale Parlamentului trebuie sa faca nominalizarile pentru functiile de membru in Consiliile de Administratie ale BNR, Curtii de Conturi, SRR, pentru presedintele SRTV si pentru un membru al ASF, in urma propunerilor grupurilor parlamentare.

Potrivit lui Zgonea, luni, la ora 16.00 va avea loc sedinta de plen reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, pentru a se vota noul Consiliu de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, cele sase locuri libere in Consiliul de Administratie al Curtii de Conturi, presedintele Televiziunii Romane si Consiliul de Administratie al Societatii de Radiodifuziune, precum si un nou membru al ASF, pe un loc devenit vacant dupa ce Victor Ciorbea a preluat functia de Avocat al Poporului.

Presedintele Camerei Deputatilor a mentionat ca liderii grupurilor parlamentare si ceilalti candidati care se pot inscrie, conform legii, au termen pana vineri, la pranz, sa isi depuna caniddatura, respectand principiile legislatiei in vigoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri