Garanti Bank va primi de la IFC (International Finance Corporation), membra a Grupului Bancii Mondiale, un imprumut in valoare de 35 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor, 20 de milioane de euro avand ca destinatie finantarea femeilor antreprenor, a anuntat banca.

Astfel, din valoarea totala a imprumutului, 20 milioane euro vor fi destinate creditarii companiilor detinute sau conduse de femei. In prezent, statisticile arata ca in Romania exista aproape 415.000 de femei antreprenor, reprezentand peste 36% dintre actionarii si asociatii din firmele de pe piata locala.

Acesta este al doilea imprumut acordat Garanti Bank Romania de catre IFC cu scopul de a finanta intreprinderile mici si mijlocii locale. In februarie 2012, cele doua institutii financiare au mai semnat un acord de imprumut, prin intermediul caruia Garanti Bank a acordat finantari in valoare de 22,5 milioane euro IMM-urilor locale, in mare parte celor detinute sau conduse de femei.

"Consideram IMM-urile ca fiind motorul economiei romanesti, companiile din acest segment important avand nevoie sa fie incurajate, pentru a-si putea atinge potentialul si a avea succes [...] Ne dorim sa sprijinim astfel IMM-urile sa devina mai competitive, sa se dezvolte si sa depaseasca obstacolele cu care se confrunta in contextul economic actual plin de provocari. Prin acest nou acord de imprumut cu IFC reiteram angajamentul pe care ni l-am luat de a crede in intreprinderile mici si mijlocii si de a le facilita accesul la finantare, astfel contribuind si la cresterea economica locala", a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti Romania.

Garanti Bank are in portofoliu 25.000 clienti IMM-uri. In primul trimestru din 2014, segmentul IMM a inregistrat cea mai mare crestere anuala atat in ceea ce priveste creditele (21,8%), cat si depozitele (96,7%). Printre proiectele cheie ale bancii in acest segment (investitii si capital de lucru) se numara cele in productie si export (producatori de piese de schimb), domeniul medical (clinici si farmacii), agricultura (ferme de lapte sau carne) si constructii (cladiri de birouri & rezidentiale).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri