Experienta si nivelul calitatilor profesionale ale lui Cristi Popa, fostul viceguvernator al BNR care nu a mai primit sustinerea Parlamentului pentru un nou mandat, sugereaza ca modificarea este o pierdere puternica pentru conducerea bancii, arata intr-un raport de analiza economistul sef al ING Bank, Vlad Muscalu.

Totodata, economistul crede ca participantii la piata pot avea ingrijorari suplimentare avand in vedere ca independenta institutiei ar putea sa se modifice, dupa ce Parlamentul a votat ieri noul Consiliu de Administratie al BNR.

In urma votului de ieri guvernatorul Mugur Isarescu a castigat fara emotii inca un mandat, dar in consiliul de administratie au mai intrat si ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, si secretarul de stat din cadrul ministerului Finantelor Gheorghe Gherghia. "Aceasta va starni probabil teama ca actiunile viitoare ale bancii vor fi menite sa sustina planurile executivului".

"Consideram ca aceasta idee este rezonabila si, chiar daca nu ne asteptam la consecinte imediate in pietele financiare, credem ca politica monetara din viitor va pune un accent mai pronuntat asupra unui curs de schimb mai puternic. Aceasta pare mai probabil decat o politica ce promoveaza rate de dobanda deosebit de scazute, tendinta comuna in cazul bancilor centrale apopiate de executiv, fiind o politica posibil mai eficienta din punct de vedere politic in cazul Romaniei", se precizeaza in analiza ING Bank.

Mugur Isarescu obtine un nou mandat de guvernator al BNR, dupa ce comisiile reunite de Buget, Finante-Banci din Parlament si-au dat avizul in unanimiate pentru al cincilea mandat al celui mai longeviv bancher central (24 de ani). Isarescu ar putea sa mai stea in functie pentru inca cinci ani.

Cititi cate voturi pro si contra au primit noi membri din conducerea BNR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri