Cursul de schimb anuntat de BNR a variat luni in jurul nivelului de 4,40 lei/euro, intr-o piata linistita, cu volume de tranzactionare mai mici decat in ultimele zile. Cursul BNR a urcat cu doar 0,13 bani (0,03%) fata de nivelul de vineri, la la 4,3971 lei/euro.

Pentru dolarul american, banca centrala a publicat luni un curs de 3,2374 lei/dolar, in urcare cu 0,69 bani (0,21%).

Francul elvetian este cotat de BNR la 3,6129 lei, fata de 3,6124 lei vineri. Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Cu putin timp inaintea orei 13:00, cand BNR anunta cursul de referinta, euro era cotat pe piata interbancara la 4,3965 - 4,3977 lei, in urcare usoara fata de nivelurile de 4,3941 - 4,3960 lei/euro inregistrate vineri la ora 16:30.

Cursul a variat intr-o banda restransa in prima parte a zilei de luni, cu un minim de 4,3950 lei/euro si un maxim de 4,3995 lei/euro, potrivit dealerilor, citati de Mediafax. Volumele tranzactionate sunt relativ reduse, pana la aceasta ora fiind efectuate doar 25 de transferuri pe piata interbancara.

Leul si celelalte monede din regiune ar putea fi sprijinite luni de climatul pozitiv generat in piata de datele peste asteptari privind industria prelucratoare din zona euro. In regiune, forintul stagneaza in raport cu euro pe volume de asemenea reduse, in timp ce zlotul s-a apreciat cu 0,32% pe un rulaj ridicat.

Ratele medii ale dobanzilor practicate luni dimineata de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au ajuns la 0,22% - 0,72% pe an, de la 0,33% - 0,83% pe an in ziua anterioara. Dobanzile continua sa fie sub rata dobanzii de politica monetara a BNR, de 3,5% pe an, si apropiate de dobanda practicata de banca centrala la facilitatea de depozit, de 0,5% pe an.

Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana au continuat sa urce, la 1,44% - 1,94% pe an, de la 1,32% - 1,82% pe an in sedinta de miercuri. Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru creditele in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a ajuns luni dimineata la 2,4% pe an, fata de 2,39% pe an vineri dimineata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri