Piraeus Bank estimeaza ca "populatia de IMM-uri" si-ar putea incepe procesul de regenerare, dupa ce in 2013 numarul companiilor mici si mijlocii care si-au incetat activitatea a fost mai mare decat volumul afacerilor puse pe picioare de antreprenori.

Areti Riga, SME Business Development Manager in cadrul Piraeus Bank, a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro ca segmentul IMM are un foarte mare potential. "In primul rand, companiile care au supravietuit ultimilor ani au reusit sa isi gestioneze si restructureze afacerea pe baze mai eficiente si precaute. Pe de alta parte, IMM-urile pot acum sa se gandeasca la crestere, profitand de fondurile europene aferente urmatoarei perioade de programare", a subliniat Areti Riga (foto).

Piraeus Bank a implementat anul trecut conceptul de Business Center adresat IMM-urilor si pana in prezent a lansat 3 astfel de structuri, care au condus la cresterea numarului de clienti cu 25%.

Primul Business Center a fost deschis la Bucuresti, al doilea la Constanta, acoperind judetele limtrofe, iar cel mai recent la Ploiesti, acoperind judetele Prahova, Arges, Valcea, Dambovita si Buzau.

Totusi, managerul Piraeus Bank sustine ca si autoritatile ar trebui sa faca eforturi pentru dezvoltarea zonei de IMM-uri, prin realizarea de studii de piata care sa identifice nevoile clientilor, astfel incat antreprenorii sa isi ghideze investitiile pe baza acestor descoperiri.

Cititi interviul complet cu Areti Riga, SME Business Development Manager in cadrul Piraeus Bank, in editia de luni a wall-street.ro.

Sursa foto: Piraeus Bank, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri