Romexterra Bank a majorat recent dobanzile practicate la depozitele la termen in lei, cu dobanda fixa si variabila, pentru persoane fizice si juridice, cu pana la 1 %, respectiv 1,25 %, informeaza banca.
Astfel, dobanda anuala practicata la un depozit la termen in lei este de 7,75 % pentru persoane fizice si de 7,50 % pentru persoane juridice. Majorari de pana la 1 % ale dobanzii practicate au fost operate si in cazul certificatelor de depozit nenominative cu parola si nominative cu discount in lei.

Luna aceasta, a fost semnata si intelegerea care initiaza tranzactia de preluare a pachetului majoritar al Romexterra Bank de catre MKB, fosta banca de comert exterior a Ungariei, actualmente detinuta in proportie de 89,62 % de banca germana BayernLB,cu sediul central la Munchen.

BayernLB este in prezent a saptea mare banca din Germania si a obtinut anul acesta rating-ul "AAA" din partea agentiei Standard&Poors.

Membra a grupului Bayerische Landebank, MKB a anuntat saptamana trecuta planurile de dezvoltare a Romexterra Bank, care vizeaza extinderea retelei teritoriale pana la 150 unitati in 2015, cresterea numarului de clienti pana la 700.000 pe segmentul retail, respectiv 70.000 pe segmentul corporate, si majorarea cotei de piata pe segmentele creditare si economisire pana la 3,8 %, respectiv 3,6 %, pana in 2010.

Saptamana viitoare va fi transmisa prin posta, oferta de achizitie adresata tuturor actionarilor bancii, care va fi valabila 60 de zile. "Saptamana viitoare va fi transmisa prin posta, oferta de achizitie adresata tuturor actionarilor bancii, care va fi valabila 60 de zile. Toate informatiile referitoare la oferta MKB vor fi afisate si in cadrul celor 41 de unitati ale Romexterra Bank", au anuntat reprezentantii bancii romanesti in comunicat.

Membra a grupului Bayerische Landebank, MKB a anuntat saptamana trecuta, planurile de dezvoltare a Romexterra Bank care vizeaza extinderea retelei teritoriale pana la 150 unitati in 2015. Banca ungara vizeaza si cresterea numarului de clienti pana la 700.000 pe segmentul retail, fata de 140.000 in prezent, respectiv 70.000 pe segmentul corporate, fata de 10.000 cat sunt acum.

Strategia pe termen mediu si lung a MKB prevede ca in urma cresterii sustinute, pana in 2010, Romexterra Bank sa atinga o cota de piata de 3,8% pe segmentul creditare, fata de 0,8% in prezent, si o cota de 3,6% pe segmentul economisire (baza este de 1,1%). "Obiectivul este acela de a atinge o cota de piata de 5,9% pe segmentul creditare, respectiv de 5,5% pe segmentul economisire, pana in 2015", a anuntat banca MKB in comunicat.

MKB urmareste sa dezvolte si segmentul de leasing si pe cel de investitii financiare in care banca este implicata prin companiile din grupul sau.

Planurile strategice previzioneaza o crestere semnificativa a Romexterra Leasing, detinuta in proportie de 89,6% de Romexterra Bank, precum si a firmei de brokeraj Romexterra Finance, detinuta de banca in proportie de 69,3%. in acelasi timp, pe baza experientei din Ungaria, MKB intentioneaza sa dezvolte servicii de investitii, fonduri mutuale si, in scurt timp, un fond de pensii private si sanatate prin intermediul Romexterra Bank.

MKB Bank intentioneaza sa dezvolte si serviciile electronice ale Romexterra Bank astfel incat sa poata deveni unul dintre principalii actori pe piata cardurilor din Romania, atat pe parte de emitere, cat si de acceptare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri