Guvernatorul bancii centrale a Austriei, Ewald Nowotny, membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE), a cerut Ungariei sa tina cont de nevoile economiei atunci cand provoaca o noua runda de pierderi bancilor, intre care si divizii ale institutiilor financiare austriece.

Nowotny a mentionat Ungaria ca una dintre "zonele cu probleme" pentru bancile austriece, care sunt printre cele mai mari institutii financiare din fostul bloc comunist european, anunta Mediafax.

"Expunerea majora a bancilor, a Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International si UniCredit Bank Austria, la Ungaria face ca aceasta tara sa fie o problema mai delicata decat Ucraina afectata de razboi. Problemele sunt motivate mai mult politic decat economic. Speram ca guvernul ungar va intelege ca este in interesul Ungariei sa aiba un sistem bancar solid", a afirmat Nowotny intr-un interviu acordat la Londra.

Bancile austriece vor purta mare parte din povara impusa de Parlamentul ungar prin aprobarea, saptamana trecuta, a unei legi care obliga institutiile financiare sa returneze clientilor costuri suportate de acestia legate de imprumuturi contractate incepand din 2004.

Masura face parte din eforturile premierului Viktor Orban de a impune bancilor care au acordat credite in valuta in ultimul deceniu sa suporte o parte din costuri. Rambursarea acestor imprumuturi a devenit dificila din cauza deprecierii forintului, din 2008, care a dus la cresterea ratelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri