Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anuntat blocarea unui pachet de 643 milioane de actiuni emise de SNP Petrom, care fac obiectul unui litigiu in care justitia inca nu s-a pronuntat definitiv.

Pachetul de 643.602.257 actiuni, echivalentul a 1,12% din capitalul social al companiei, este blocat de la tranzactionare pe o perioada de doua saptamani. Aceasta decizie este o prelungire a perioadei de blocare a actiunilor in baza contestatiei depuse de unul dintre actionarii SNP Petrom cu privire la ultima majorare de capital social pe care a efectuat-o compania.

Adunarea Generala a Actionarilor Petrom a decis la 25 noiembrie 2005 majoarea capitalului social pana la valoarea de 5,66 miliarde lei prin emiterea de actiuni noi, acesta fiind si pachetul vizat de decizia CNVM. Prima suspendare a fost decisa de CNVM in data de 8 mai 2006. SNP Petrom a incheiat primul trimestru al anului 2006 cu un profit de 880,6 milioane lei si o cifra de afaceri de 3,125 miliarde lei.

Termenul de blocare pentru 1% din capitalul Biofarm - prelungit

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a mai decis prelungirea, cu inca doua saptamani, a blocarii tranzactiilor cu 1% din actiunile Biofarm, deoarece acestea fac obiectul unui litigiu inca nesolutionat de justitie, a anunta, joi, un comunicat al bursei.

Privatizarea companiei producatoare de medicamente Biofarm este contestata in justitie in acest moment, a explicat, pentru NewsIn, presedintele casei de consultanta financiara KTD Invest, Iulian Panait. La incepului anului titlurile Biofarm au fost suspendate timp de doua zile dupa ce presa a anuntat ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a castigat un proces de existenta caruia, investitorii mici nu stiau. Procesul era cotra societatii Shapiro Bancorp LLC, care a fost implicata in procesul de privatizare. Potrivit acelor informatii, compania, care preluase de la AVAS Biofarmul, vanduse un pachet important de actiuni Biofarm, astfel ca AVAS se alfa in imposibilitatea de a reintra in posesia acelor actiuni prin anularea contractului de privatizare.

Pana cand justitia se va putea pronunta in acest proces, CNVM a decis sa opreasca de la tranzactionare 3,6 milioane de actiuni ale Biofarm, care fac obiectului litigiului, decizie respectata de BVB.

Actiunile companiei farmaceutice Biofarm Bucuresti se tranzactioneaza la Bursa de Valori de la finele lunii noiembrie 2005. Anterior, Biofarm a fost listat pe Bursa Electronica Rasdaq din 19 noiembrie 1996 pana in preajma intrarii la tranzactionare la BVB. Cele 3,6 milioane de atiuni Biofarm sunt supuse procesului de blocare la fiecare doua saptamani. Compania a incheiat anul 2005 cu un profit de 11,7 milioane lei la o cifra de afaceri de 50,46 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri