Bancile straine transforma piata autohtona intr-un nucleu al operatiunilor desfasurate in Balcani. Companiile cu capital strain se decid sa acorde pozitii-cheie in structrurile organizationale. Mutari de aceasta natura sunt tot mai des intalnite si in randul bancilor care activeaza in sistemul bancar romanesc.
Atunci cand credem in potentialul unei tari, este cert ca avem totala incredere si in cetatenii ei, afirma ieri Dirk Serbruyns, Country Chairman la ING Romania. De fapt, belgianul in varsta de 44 de ani este viitorul fost director general al celui de-al patrulea jucator din sistemul bancar romanesc, ING Bank. Astfel, odata cu inceputul lunii august, ING va avea un nou director general, pe Misu Negritoiu si un nou director general adjunct, in persoana lui Albert Roggemans, de asemenea cetatean belgian.

Dirk Serbruyns, care a preluat conducerea ING Bank Romania in urma cu trei ani, a fost promovat in cadrul grupului, el urmand sa preia functia de director de program in cadrul managementului serviciilor pentru corporatii la ING Amsterdam.

Insa, mai important pentru ING, dar si pentru intreg bankingul romanesc, este incredintarea conducerii bancii managementului local prin numirea lui Misu Negritoiu pe pozitia executiva care devine astfel primul bancher roman care preia conducerea executiva a unei mari banci cu actionar majoritar strain.

De cele mai multe ori, orice schimbare de management va influenta si strategia respectivei companii sau institutii financiare. De ce nu, in urma acestor schimbari vor fi creionate alte obiective strategice pentru indeplinirea misiunii comune a bancii.

Dirk Serbruyns estimeaza ca in cele din urma doar specialisti locali vor ramane la conducerea bancii. In mare masura, acest proces prin care romanii vor ocupa toate fotoliile de conducere din ING se va transpune intr-o strategie de conducere aparent romaneasca si cu "iz de lalele".

Cu ocazia primei intalniri cu presa in calitate de director general al bancii, Misu Negritoiu a fixat foarte clar obiectivele strategice ale ING Bank in urmatorii ani. Astfel, ING Romania tinteste o cota intre 8 si 10% din piata bancara in urmatorii trei ani, pe care vrea sa o atinga prin extinderea retelei, lansarea de produse noi si investitii de 40 milioane euro.

ING Bank Romania avea la finele primului semestru o cota de piata de 6,3% in sistemul bancar romanesc. Intrata pe piata in urma cu 12 ani, ING a avut pana acum patru sefi straini - olandezul Anthony van der Heijden, Ralph Hammers, Jan Op de Beeck si Dirk Serbruyns.

Pe segmentul de retail, ING Bank va urmari atingerea unei cote de piata de 7-9%in urmatorii trei ani, dar si largirea retelei de oficii bancare la 250 de unitati. Obiectivul pentru 2006 vizeaza atingerea unui numar de peste 300.000 de clienti de retail.

Potrivit lui Misu Negritoiu, banca include in tinta de clienti din categoria de retail persoanele fizice si firmele mici, cu cifra de afaceri de pana la 2 milioane de euro.

Printre obiectivele bancii creionate de Negritoiu mai figureaza infiintarea unei companii specializate pe factoring, ING Comercial Finance, si incorporarea societatii de brokeraj ING Securities in activitatea bancii, ca departament.

In prezent, ING actioneaza in sectorul de finantari si piete de capital prin societatea de brokeraj ING Securities, dar in viitor va fi incorporata in activitatile bancii. "Facem demersuri sa integram ING Securities in banca, sa nu mai fie separat. Nu va mai exista ING Securities, ci va fi integrata in ING Bank", a spus Misu Negritoiu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri