La jumatatea saptamanii au fost realizate primele tranzactii pe raportul euro/leu cu scadenta de Craciun, la un pret futures de 3,59 lei.

Pretul de 3,59 lei, la care au fost tranzactionate primele contracte pe raportul euro/leu cu scadenta decembrie, a fost determinat de mai multe cauze, considera un broker sibian. In primul rand este vorba de perspectivele ca banca centrala sa majoreze la inceputul lui august dobanda de politica monetara de la 8,75 la 9%, fata de 8,50% in iunie, cursul de schimb ramanand o puternica arma impotriva inflatiei. Apoi, se pare ca fondurile speculative au reinceput sa mizeze pe economiile emergente, ceea ce s-a reflectat intr-o apreciere a monedelor comparativ cu euro.

Pentru scadenta septembrie preturile au avut o evolutie oscilanta, investitorii urmarind cu mare atentie cotatiile din piata valutara. Dupa ce au atins un maxim de 3,6 lei, la inceputul saptamanii, la jumatatea ei euro a scazut la 3,5710 lei, pentru ca vineri tranzactiile sa fie realizate la 3,5711 3,59 lei.

Preturile de cotare ale raportului dolar/leu au fost constante pe parcursul saptamanii, ele fiind de 2,84 lei pentru septembrie si 2,9 lei pentru decembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri