Siretul Pascani si Rompetrol Rafinare au fost cele mai performante actiuni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in ultima saptamana, cotatiile acestora urcand cu 13,85 % si respectiv 9,16 %.

Cotatiile pentru actiunile Siretul Pascani au crescut de la 0,0621 lei/actiune pe 14 iulie la 0,0707 lei/actiune in sesiunea bursiera de vineri, 21 iulie, iar actiunile Rompetrol s-au apreciat in acelasi interval de la 0,0742 lei/actiune la 0,0810 lei/actiune.

Aprecieri importante ale cotatiilor au inregistrat in perioada analizata si cotatiile actiunilor UAMT Oradea - 8,70 %, Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra - 8,33 %, Rompetrol Well Services - 8,24 %, Silcotub Zalau - opt %, SIF1 Banat Crisana - 6,28 %, Amonil Slobozia - 5,08 %, Carbid Fox Tarnaveni - 4,17 % si BRD - 3,80 %.

La polul opus, cele mai severe deprecieri ale cotatiilor le-au suferit actiunile producatorului de echipamente de protectia mediului Comelf Bistrita - 6,25 % si cele ale companiei VAE Apcarom Buzau, singurul producator autohton de componente si aparate de cale pentru calea ferata si metrou, care au scazut cu 5,88 %.

Deprecieri semnificative au suferit si actiunile Electroputere - 5,67 %, Policolor - 5,38 %, Excelent - 4,69 %, Biofarm - 3,48 % si Flamingo - 3,12 %.

In perioada de referinta, cotatiile unor emitenti ca Alro Slatina, BancaTransilvania sau Sicomed au stagnat la nivelul de la sfarsitul saptamanii anterioare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri