UniCredit Tiriac Bank a preluat si portofoliul de clienti corporate ai RBS Romania, dupa ce anul trecut cumparase portofoliul de retail. Tranzactia de astazi vizeaza active de circa 260 milioane euro si depozite corporate de 315 milioane euro, suma platita de UniCredit pentru acest portofoliu nefiind divulgata.

Portofoliul de clienti RBS Romania consta in peste 500 de companii private de talie medie si mare, locale si internationale, precum si institutii publice si financiare. In urma acordului incheiat intre cele doua banci, angajatii RBS Romania vor fi transferati catre UniCredit Tiriac Bank, in
urma consultarilor cu partenerii sociali. Tranzactia va fi finalizata dupa primirea avizului necesar din partea Consiliului Concurentei. Transferul este asteptat a fi incheiat in urmatoarele luni.

"Noua achizitie reprezinta inca un pas firesc pentru noi, in conditiile in care UniCredit – unul din liderii pietei financiare europene – are un angajament ferm pentru crestere sustenabila pe piata romaneasca. Dupa preluarea portofoliului de clienti Retail si Royal Preffered Banking de la RBS Romania anul trecut, integrarea completa a clientilor de Corporate ai aceleiasi banci este o alegere foarte potrivita, ambele institutii financiare avand valori comune de excelenta in business si in deservirea clientilor. Corporate Banking reprezinta o zona-cheie de activitate pentru noi, prin urmare transferul noilor clienti este perfect compatibil cu strategia noastra pe termen mediu-lung si in acelasi timp contribuie la consolidarea pozitiei noastre pe piata", a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman UniCredit in
Romania.

RBS Romania si UniCredit Tiriac Bank s-au angajat sa asigure un transfer usor al conturilor si produselor clientilor, iar toti clientii vor fi informati in detaliu despre transfer si pasii acestuia. Conditiile contractuale ale clientilor vor ramane aceleasi, ca si detaliile tehnice ale produselor si serviciilor oferite. Odata finalizat transferul, clientii vor beneficia atat de fundamentele construite alaturi de RBS, cat si de contributia noului partener, ceea ce va rezulta intr-o experienta bancara cat mai completa pentru ei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri