UniCredit Tiriac Bank a inregistrat in primul semestru un profit net consolidat de 106,7 milioane lei (23,9 milioane euro), la jumatate fata de rezultatul net din perioada similara de anul trecut, de 204,38 milioane lei. Ccreditarea insa a inceput sa isi revina, cresterile fiind de peste 10% pe retail si IMM-uri.

Banca a anuntat ca veniturile operationale consolidate s-au plasat la 754,5 milioane lei (169 milioane euro), in crestere usoara fata de nivelul din semestrul I 2013, de 735,47 milioane lei. In acelasi timp, cheltuielile operationale au crescut si ele, la 374,8 milioane lei (83,9 milioane euro), de la 339,62 milioane lei in S1 2013. Ca urmare, profitul operational a ajuns in primele 6 luni din acest an la 379,7 milioane lei (85 milioane euro).

Provizioanele pentru credite constituite de UniCredit Tiriac Bank au insumat 263,6 milioane lei (59 milioane euro)
in primul semestru al acestui an, in crestere fata de intervalul similar din 2013, cand acestea se ridicasera la 204,76 milioane lei. Rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a fost 7,2% in primele sase luni din 2014, in vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 0,7%.

"UniCredit Tiriac Bank a sustinut si in primul semestru ritmul creditarii, zonele IMM si imprumuturi ipotecare in lei dovedind un potential mai ridicat. Preluarea portofoliului de clienti Corporate ai RBS Romania vine ca un pas firesc, dar si ca o confirmare a angajamentului nostru ferm de crestere pe piata romaneasca, printr-o strategie echilibrata, adaptata realitatilor autohtone si orientata pe termen lung. Pentru restul anului, economia Romaniei ar putea beneficia dintr-o eventuala accelerare a absorbtiei de fonduri europene si din redresarea consumului – care a dat deja primele semnale de instalare pe un trend pozitiv, desi cu o intarziere considerabila", a spus Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.

Volumul activelor consolidate a totalizat 28,9 miliarde lei (6,6 miliarde euro) la 30 iunie 2014, in crestere semnificativa fata de iunie 2013, ca urmare a preluarii portofoliului de clienti de retail ai RBS Romania. In urma cu un an, activele totale se ridicau la 25,14 miliarde lei.

Pentru comparatie, cifrele financiare aferente S1 2013 pot fi consultate aici.

Banca a anuntat ca portofoliul de credite a ajuns la un volum de 21,8 miliarde lei (23,4 miliarde lei incluzand creditele externalizate) la jumatatea acestui an, sustinut de cresterea cu 10,4% a finantarilor acordate IMM-urilor, cu 13,5% a creditelor acordate persoanelor fizice si cu 2,6% a creditelor acordate companiilor, in intervalul iunie 2013 – iunie 2014.

Depozitele clientilor au ajuns la un volum total de 12,8 miliarde lei (2,9 miliarde euro), evolutia fiind sustinuta de cresterea cu 10,1% a sumelor economisite de IMM-uri in ultimul an, respectiv cu 9,2% pentru companiile de talie medie si cu 23,5% pentru persoanele fizice in acelasi interval. UniCredit Tiriac Bank a incheiat primul semestru cu 187 de sucursale, in timp ce numarul angajatilor a ajuns la 3.333.

Rezultatele sunt prezentate in baza primelor situatii financiare consolidate pentru Grupul UniCredit Tiriac - care include UniCredit Tiriac Bank SA si filialele sale UniCredit Consumer Financing IFN SA, UniCredit Leasing Romania SA, UniCredit Leasing Corporation IFN SA, ALLIB Leasing SRL, Debo Leasing IFN SA si UniCredit Insurance Broker SRL - intocmite in conformitate cu IFRS adoptate de UE si aplicabile institutiilor de credit din Romania conform reglementarilor BNR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri