BNR a anuntat un curs de referinta aproape neschimbat fata de ziua anterioara, in contextul unor volume reduse in tranzactiile derulate pe piata interbancara. Rata de referinta pentru euro a urcat cu 0,1 bani (0,02%), la 4,4425 lei.

Pentru dolar, BNR a anuntat un curs in urcare cu 1,22 bani (0,37%), la 3,3296 lei, cel mai ridicat incepand de la sfarsitul lunii ianuarie, in urma unei intariri a monedei americane pe piata internationala. Paritatea francului elvetian a scazut cu 0,13 bani fata de ziua anterioara, la 3,6591 lei.

Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian. Cu putin inainte de ora 13:00, atunci cand BNR anunta cursul de referinta, euro era cotat in piata interbancara la 4,4420 - 4,4435 lei, in urcare usoara de la 4,4415 lei marti in jurul orei 16:30. Cursul a trecut pe crestere pe parcursul primei jumatati a zilei, urmand trendul din regiune, dupa ce a deschis sedinta in scadere usoara, in contextul unei aparente detensionari a crizei din Ucraina.

Tranzactiile au variat de la un minim de 4,4385 lei/euro la un maxim de 4,4440 lei/euro, intr-o piata cu volume reduse, potrivit dealerilor. In regiune, zlotul s-a depreciat cu 0,35%, iar forintul cu 0,1%. "Un calendar de date economice mai putin populat sugereaza ca leul nu va urma o directie clara nici in aceasta sedinta insa dinamica unor active cu risc relativ ridicat sugereaza ca tendinta pe care ar putea evolua leul s-a imbunatatit usor", a afirmat, intr-o nota pentru investitori, economistul sef al ING Bank Romania, Vlad Muscalu, conform Mediafax.

Ratele medii ale dobanzilor practicate de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au crescut marti la 0,81% - 1,31% pe an, de la 0,61% - 1,11% pe an luni. Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana au urcat la 0,91% - 1,41%, de la 0,72% - 1,22% in ziua anterioara.

Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru creditele in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a urcat la 2,15%, de la 2,1% luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri