Cursul BNR a crescut joi nesemnificativ, cu 0,25 bani, la 4,4372 lei/euro, nefiind influentat prea mult de datele privind cresterea economica, care au fost cu mult sub previziunile analistilor.

Pentru dolar, BNR a anuntat o paritate de 3,3154 lei, in scadere cu 0,44 bani fata de ziua precedenta. Francul elvetian s-a intarit cu 0,75 bani comparativ cu miercuri si a ajuns la 3,6614 lei. Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian, informeaza Mediafax.

Cu putin inainte de ora 13:00, cand BNR anunta cursul de referinta, euro era cotat in piata interbancara la 4,4375 - 4,4390 lei/euro, fata de 4,4340 lei miercuri in jurul orei 16:30. Maximul primei parti a zilei a ramas cel inregistrat in prima ora, de 4,4440 lei/euro, in timp ce minimul a coborat la 4,4375 lei/euro, in contextul unor tranzactii mai reduse, concentrate cu precadere in prima ora de schimburi intre bancile comerciale.

In regiune, forintul si zlotul au stagnat fata de ziua anterioara. Dealerii afirma ca evolutia interna nu este legata, inca, de datele privind cresterea economica, plasata mult sub previziunile analistilor. Produsul Intrern Brut a scazut in trimestrul al doilea cu 1% fata de primul trimestru, iar cresterea anuala a coborat semnificativ atat la nivel trimestrial, de la 3,9% la 1,2%, cat si semestrial, la 2,4% serie bruta si 2,6% serie ajustata sezonier, cu mult sub estimarile autoritatilor, de 3,5% pe an.

Ratele medii ale dobanzilor practicate de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au scazut joi la 0,59% - 1,09%, de la 0,88% - 1,38% miercuri. Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana au coborat la 0,84% - 1,34%, de la 1,04% - 1,54% in ziua anterioara. Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru creditele in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a coborat foarte usor la 2,19%, de la 2,2% miercuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri