Cursul BNR a scazut vineri, cu 0,38 bani (0,09%), la 4,4109 lei/euro, in contextul unor volume reduse. Investitorii sunt precauti inaintea unui discurs al presedintelui Rezervei Federale a SUA (Fed), Janet Yellen.

Pentru dolar, BNR a anuntat o paritate in scadere cu 0,64 bani (0,19%), la 3,3208 lei. Francul elvetian a fost cotat de banca centrala aproape neschimbat, la 3,6461 lei, in urcare nesemnificativa de la 3,6457 lei in ziua anterioara.
Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian, conform Mediafax.

Cu putin inainte de ora 13:00, cand BNR anunta cursul de referinta, euro a fost cotat in piata interbancara la 4,4100 - 4,4130 lei, dupa ce a fost tranzactionat joi inainte de inchiderea pietei locale la 4,4125 lei. Cursul a variat intr-un interval de peste un ban, cu minimul la 4,4016 lei/euro si maximul la 4,4125 lei/euro, pe volume reduse in piata interbancara, chiar si pentru perioada de vara, cand activitatea este mai restransa, afirma dealerii.

Investitorii au devenit mai precauti inaintea unui discurs al presedintelui Rezervei Federale a SUA (FED), Janet Yellen, de la care asteapta indicii privind perspectivele dobanzii bancii centrale americane. Cursul a deschis vineri in scadere, cu tranzactii in piata interbancara aproape de 4,40 lei/euro, leul fiind sustinut de un apetit usor mai ridicat pentru risc al investitorilor straini, ca urmare a cresterii asteptarilor pentru eventuale masuri de sprijinire a economiei zonei euro de catre BCE, au afirmat dealeri din piata.

Deschiderea pietei locale a adus, insa, si o presiune usoara pe leu, care a revenit pana la jumatatea zilei aproape de nivelul din finalul zilei anterioare. In regiune, forintul si zlotul s-au intarit usor vineri fata de euro, comparativ cu deschiderea sedintei.

Ratele medii ale dobanzilor practicate de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au crescut vineri la 0,49% - 0,99% pe an, de la 0,18% - 0,68% pe an joi. Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana au urcat, de asemenea, la 1,33% - 1,83% pe an, de la 1,27% - 1,77% pe an in ziua anterioara. Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru creditele in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a urcat foarte usor, la 2,19%, de la 2,18% cu o zi inainte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri