Ioan Mihail Anca are o experienta de peste 30 ani in sistemul bancar, din care peste 16 ani la conducerea unei banci comerciale. EL a fost membru fondator si primul presedinte al CA si CEO al West Bank, cu sediul central in Arad, actuala Intesa Sanpaolo Romania. Anca a detinut din mai 2009 si pana in octombrie 2012 functia de CEO al bancii C.R. Firenze Romania, care a fuzionat in septembrie 2012 cu Intesa Sanpaolo Romania, scrie Mediafax.

Din octombrie 2012 si pana in mai 2014, el a ocupat functia de prim director general adjunct la Intesa Sanpaolo Romania, fiind singurul conducator de origine romana din conducerea executiva a bancii. In prezent, atributiile de conducere in Banca Comerciala Feroviara sunt exercitate de catre Petre Tulin, care ocupa functia de director general, si de Cornel Benchea, director general adjunct, Ioan Mihail Anca urmand sa parcurga procesul de autorizare la Banca Nationala a Romaniei.

Banca este detinuta de omul de afaceri Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Calatori. Banca Comerciala Feroviara a trecut in luna martie pe profit, cu un rezultat net de circa 300.000 lei, de la o pierdere de 9,42 milioane lei anul trecut, sustinut de cresterea creditarii, si estimeaza un castig anual de 1,5-2 milioane lei.