Grawe Romania anunta aparitia pe piata locala a unei noi asigurari de proprietati - de data aceasta, proprietatea asigurata este bicicleta! Noua asigurare promoveaza protectia bicicletelor in caz de furt si talharie.

Initiativa companiei de asigurari vine in intampinarea celor care iubesc mersul pe doua roti si al caror numar este in continua crestere. In Romania, potrivit Eurostat, se vand anual biciclete in valoare de circa 45 milioane Eeuro. "Romanii sunt cei mai mari iubitori de biciclete, de vreme ce la cinci biciclete se vinde o masina.", observa si cotidianul britanic Daily Mail.

Exista insa un revers al medaliei: zilnic, zeci de proprietari reclama furtul bicicletelor, iar sansele de a le recapata sunt foarte mici. Solutia este una singura: bani pentru o bicicleta noua. Acestia pot fi obtinuti simplu printr-o asigurare in caz de furt al bicicletei.

Noul produs Grawe Romania garanteaza resurse financiare pentru inlocuirea obiectului furat, potrivit companiei. Despagubirea are ca baza pretul unei biciclete echivalente cu cea furata, inclusiv accesoriile instalate permanent. Produsul va putea fi achizitionat prin intermediul brokerilor specializati, parteneri in proiect.

Compania Grawe Romania a incheiat anul 2013 cu un profit brut de 2,74 milioane de lei, dublu fata de anul precedent, in timp ce veniturile din subscrieri au scazut cu 6%, la 51,3 milioane de lei, potrivit datelor asiguratorului. In 2013, piata asigurarilor generale si de viata a atins 8,29 miliarde de lei, cu 0,4% mai mult fata de anul precedent. Pe segmentul asigurarilor de viata, subscrierile s-au redus cu 8,27%, la 1,653 miliarde de lei.

Anul trecut, valoarea totala a daunelor platite de companie a fost de 1,96 milioane lei, de la 3,5 milioane de lei in 2012, iar totalul activelor s-a ridicat la 356,35 milioane lei. Coeficientii de lichiditate au fost 7,4 pentru asigurarile de viata si respectiv 818,8 pentru asigurarile generale, depasind confortabil limita minima (1) impusa de legislatia in vigoare.

Grawe Romania este prezenta pe piata de asigurari locala din 2000, ocupand la sfarsitul anului 2012 locul 9 in clasamentul societatilor de asigurari de viata dupa nivelul primelor subscrise. Din 2008, societatea a intrat si pe segmentul asigurarilor generale, prin furnizarea de polite pentru bunuri si proprietati. La nivelul anului 2012, ponderea asigurarilor generale in totalul subscrierilor companiei s-au situat sub 1%. Din 2010, Grawe este membru al Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite politele obligatorii pentru locuinte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri