Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a finalizat primele actiuni de control la societatile de asigurare si intermediarii in asigurari din Capitala, care au avut drept obiectiv verificarea modului in care acestia respecta prevederile legale din domeniul asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto RCA.

Actiunile de control au vizat verificarea aplicarii prevederilor referitoare la obligatia de eliberare, odata cu polita de asigurare RCA, a vignetei. Conform dispozitiilor normelor puse in aplicare prin Ordinul CSA nr.3108/2004, orice polita de asigurare RCA incheiata cu incepere din anul curent trebuie sa fie insotita de o vigneta care sa fie inmanata asiguratului si care sa precizeze luna si anul cand expira asigurarea RCA. A fost verificata si indeplinirea prevederilor din Legea nr.32/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, conform carora societatile de asigurare trebuie sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea cu prudenta si profesionalism.

In temeiul acestui articol, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a verificat modul in care societatile de asigurare respecta interdictia de a-si desfasura activitatea de vanzare a asigurarilor obligatorii RCA in spatii deschise neamenajate corespunzator (in autovehicule parcate pe trotuare/carosabil si la punctele de lucru ambulante).

Urmare analizarii aspectelor constatate prin actiunile de control, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat sanctionarea cu avertisment scris a conducatorilor executivi ai urmatoarelor societati de asigurare, intrucat au fost depistate, in diferite zone ale Capitalei, puncte volante de vanzare a politelor RCA emise de ASIBAN S.A., ARDAF S.A., Asigurarea Romaneasca - ASIROM S.A., ASITRANS S.A., OMNIASIG S.A., SC ASTRA S.A.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor reaminteste societatilor de asigurare faptul ca desfasurarea activitatii de contractare a asigurarii obligatorii RCA in spatii deschise, respectiv neamenajate corespunzator pentru acest gen de activitate, reprezinta o incalcare a obligatiilor societatii de a-si organiza si desfasura activitatea cu prudenta si profesionalism, in concordanta cu natura si marimea activitatii prestate, si de a supraveghea activitatea personalului propriu, a unitatilor din subordine si a agentilor, subagentilor si agentilor subordonati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri