Allianz-Tiriac a subscris prime de asigurare de 494,1 milioane de lei in primul semestru al anului, in crestere cu peste 6% fata de perioada similara din 2013, iar profitul operational consolidat s-a dublat, la 20,7 milioane de lei, a anuntat asiguratorul.

Segmentul de asigurari generale a generat un profit operational de 17,4 milioane de lei, in timp ce activitatile de asigurari de viata au contribuit cu 3,3 milioane de lei la acest indicator. In perioada analizata, valoarea primelor subscrise de Allianz-Tiriac din activitatea de asigurari generale a fost de 441,4 milioane de lei, cu aproape 8% mai mult fata de iunie 2013, noteaza Mediafax.

Veniturile aferente segmentului de asigurari auto (CASCO si RCA, cumulat) s-au situat la 318,5 milioane de lei, cu 28 milioane de lei peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului 2013. Cresterea de aproape 10% a subscrierilor auto a fost sustinuta de evolutia pozitiva a vanzarilor de polite CASCO.

In primul semestru, subscrierile CASCO au depasit 209 milioane de lei, de la 181,5 milioane de lei in aceeasi perioada din 2013. In privinta politelor de raspundere civila auto (RCA), veniturile semestriale s-au mentinut, valoarea subscrierilor din perioada ianuarie-iunie fiind sensibil egala cu cea consemnata in perioada ianuarie-iunie din anul anterior, respectiv circa 109 milioane de lei.

Portofoliul de asigurari generale non-auto a avut, de asemenea, o dinamica pozitiva, veniturile semestriale de 123 milioane de lei evidentiind o rata de crestere a subscrierilor cu 3,5% (plus 4,2 milioane de lei, in valoare absoluta). Veniturile din asigurari de sanatate au crescut de peste doua ori, ajungand la o valoare semestriala de peste 9 milioane de lei.

Politele de raspundere civila generala au inregistrat, la randul lor, subscrieri de peste 17 milioane de lei, de la 14 milioane de lei in primul semestru din 2013. La nivelul portofoliului de asigurari generale non-auto, ponderea cea mai ridicata, de peste 60%, continua sa fie detinuta de clasele de de asigurari pentru bunuri si cladiri (property).

Acestea au generat venituri semestriale de aproximativ 77 milioane de lei. O treime din aceasta suma este reprezentata de primele subscrise pentru asigurarea locuintelor, restul reprezentand asigurari comerciale de cladiri, bunuri si daune la proprietati. Pentru intreg portofoliul de asigurari generale, valoarea despagubirilor platite de Allianz-Tiriac clientilor (inclusiv terti pagubiti) pe parcursul primelor 6 luni din acest a fost de 202 milioane de lei.

Primele subscrise de Allianz-Tiriac din activitatea de asigurari de viata s-au situat la 52,7 milioane lei in primul semestru, cu 2,5 milioane de lei mai putin fata de nivelul de 55,2 milioane lei inregistrat in acelasi interval din 2013. In structura portofoliului de asigurari de viata, continua sa castige teren produsele traditionale, respectiv politele la care componenta de risc este primordiala, iar eventuala componenta de economisire opereaza dupa principiul capitalizarii si garantarii unui randament investitional minim.

Astfel, politele traditionale - individuale si de grup - au contribuit cu 56% la realizarea veniturilor de asigurari de viata (comparativ cu un nivel de 49%, la 30 iunie 2013, respectiv de 51% la 30 martie 2014). Restul de 44% din veniturile semestriale de asigurari de viata a fost generat de vanzarile de polite cu componenta investitionala (unit-linked).

"Pe total, realizarile noastre semestriale sunt in grafic, ba chiar usor peste proiectiile stabilite la inceputul anului. De aceea, suntem optimisti ca 2014, care marcheaza cel de-al 20-lea an de activitate a Allianz-Tiriac in Romania, va fi un an cu rezultate consistente atat sub aspectul veniturilor, cat si al profitabilitatii", a declarat directorul general al Allianz-Tiriac, Remi Vrignaud.

Cu un capital social de 99,4 milioane de lei, asiguratorul roman este controlat de grupul german Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri