Valoarea tranzactiilor efectuate, vineri, la Bursa de Valori Bucuresti, a fost de 25,02 milioane lei (7,1 milioane euro) cu 15% mai putin decat schimburile realizate in sedinta anterioara, iar preturile actiunilor s-au apreciat cu 0,21%, desi cererea pentru actiuni a fost tripla fata de oferta.

"Sedinta de vineri la Bursa a fost agitata si interesanta. S-a mentinut si azi tendinta de crestere, desi in piata au existat la un moment pachete mari de actiuni, care au determinat o scadere a preturilor, fara insa ca acestea sa ajunga sub nivelul cotatiilor inregistrate la inchiderea sedintei de joi. Lichiditatea pietei a fost mare, cumparatorii dominand sedinta, cererea in piata fiind de doua trei ori mai mare decat oferta", a comentat pentru NewsIn, Adrian Simionescu, broker la Finans Securities.

Indicele compozit al bursei, BET-C a crescut, vineri, cu 0,21%, de la 4.550,62 puncte, pana la 4.560,24 puncte. Indicele vienez, ROTX s-a apreciat cu 0,21%, de la 17.103,41 puncte, pana la 17.137,31 puncte. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece companii listate la BVB a crescut, la randul sau cu 0,07%, de la 7.766,99 puncte, pana la 7.772,24 puncte. La randul sazu, indicele BET-FI, a acumulat 0,67% fata de valoarea inregistrata in sedinta anterioara, de la 41.700,54 puncte, pana la 41.978,05 puncte.

Valoarea schimburilor cu titluri SIF efectuate miercuri la BVB a fost de 11,804 milioane lei (3,32 milioane euro), adica 46,83% din valoarea totala a pietei. Cel mai tranzactionat titlu a fost SIF 5 Oltenia cu schimburi de 4,39 milioane lei, urmat de SIF 2 Moldova cu 3,27 milioane lei.

Actiunile SNP Petrom s-au apreciat, vineri cu 0,90% pana la 0,56 lei, dar titlurile Romeptrol Rafinare Constanta au pierdut 3,78% pana la 0,0890 lei, dupa ce in sedinta de joi depasisera 0,09 lei pe actiune.

Ca urmare a deciziei Bursei de Valori Bucuresti de a reduce pachetul de tranzactionare de la 500 de actiuni la doar 10 actiuni, a dus la aprecierea actiunilor BRD SocGen cu 1,21%. "Cresterile inregistate de actiunile BRD se datoreaza si deciziei BVB de a reduce pachetul de tranzactionare, pentru ca aceste actiuni erau mult prea scumpe pentru investitorii mici. in general actiunile bancare sunt interesante pentru investitori mai ales ca se asteapta rezultate pozitive pe primele sase luni, si mai ales se asteapta o crestere a profiturilor pe urmatorul semestru", a mai spus Simionescu.

Actiunile Bancii Transivania s-au scumpit, vineri, cu 0,93% pana la 1,08 lei, iar titlurile Bancii Comerciale Carpatica s-au ieftinit cu 1,87% pana la 0,525 lei.

"Deocamdata piata a intrat in echilibru, si ma astept ca si saptamana viitoare sa asistam la o piata echilibrata", a spus Iulian panait, directorul companei de consultanta KTD Invest.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri