Cursul BNR a scazut vineri la aproape 4,40 lei/euro, dar activitatea pe piata interbancara a fost modesta. Cotatia ofciala este cu 1,57 bani sub referinta anuntata de banca centrala in urma cu o saptamana.

Cotatia euro a scazut vineri cu 0,71 bani si a ajuns astfel la 4,4027 lei. La sfarsitul saptamanii trecute, cursul se situa la 4,4184 lei/euro.
Pentru dolar, banca centrala a anuntat o paritate de 3,4182 lei, in scadere cu 0,68 bani. Cursul francului elvetian a fost cotat, de asemenea, in scadere, cu 0,24 bani, la 3,6481 lei, conform Mediafax.

Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian. Cu putin inainte de ora 13:00, cand BNR anunta cursul de referinta, euro era cotat la 4,4025 - 4,4030 lei, in scadere dupa ce a fost tranzactionat joi, spre inchiderea operatiunilor pe piata locala, la 4,4105 lei.

Schimburile derulate de bancile comerciale au oscilat intr-un interval de 1,2 bani, cu minimul la 4,40 lei/euro si maximul la 4,4121 lei/euro. Volumele schimburilor operate in piata interbancara s-au situat la media dintr-o jumatate de sedinta obisnuita, afirma dealerii. In regiune, forintul a stagnat fata de euro, iar zlotul s-a apreciat cu 0,4%, dupa ce in deschiderea sedintei ambele monede se aflau pe un trend pozitiv.

Ratele medii ale dobanzilor practicate de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au scazut vineri la 2,69% - 3,19%, de la 2,81% - 3,31% pe an in ziua precedenta. Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana au coborat la 2,81% - 3,31%, de la 2,88% - 3,38% pe an in sedinta anterioara.

Dobanzile pe termene mai lungi continua sa se mentina sub ratele pe maturitati imediate. Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru cele mai multe credite in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a stagnat la 2,39% - 2,89% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri