Actionarii OTP Bank Romania au decis, la sedinta de la finalul lunii iunie, majorarea capitalului social cu echivalentul a 20 milioane euro, prin contributia directa a grupului financiar ungar OTP, potrivit informatiilor publicate, in Monitorul Oficial, citate de NewsIn
Grupul OTP (prin actionarul principal Orszagos Takarekpenztar es Kereskedelmi Bank Reszvanytarsasag) a transferat suma de 20 de milioane euro in conturile bancii la data de 31 iunie, iar capitalul social al OTP Bank Romania a atins astfel suma de 261,097,200 lei (aproximativ 73,5 milioane euro).

La inceputul lunii iulie, oficialii OTP Bank Romania au anuntat planuri de investitii in extinderea retelei de sucursale a bancii. "Ca parte a planului nostru de extindere, intentionam sa avem 70 de unitati operationale pana la sfarsitul anului, iar sfarsitul anului viitor speram sa-l incheiem cu peste 100 de sucursale", a declarat pe 10 iulie Alina stirbu, directorul sucursalei Bistrita a OTP Bank Romania, in conditiile in care, in prezent, banca are 47 de unitati in toata tara. OTP este a 22-a banca romana dupa marimea activelor, care erau de 804,6 milioane lei in 2005 si, potrivit statisticilor BNR, detinea anul trecut o cota de piata de 0,6%.

Luni actiunile OTP au tras Bursa de Valori din Budapesta in sus, cand actiunile OTP au crescut cu 3,7% in aproximativ 3 ore, a afirmat publicatia portfolio.hu. Publicatia ungara a precizat ca pana aproximativ pana la ora cinci, cresterea actiunilor OTP de la deschiderea sesiunii bursiere era de 4,5%.

OTP in finala CEC

OTP Bank si National Bank of Greece au ramas in cursa pentru CEC, dupa ce comisia de privatizare a eliminat oferta Raiffeisen datorita a ceea ce ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a numit "o diferenta de punctaj de 10% fata de celelalte doua banci". Potrivit strategiei de privatizare a CEC, pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC urmeaza sa fie privatizat in trei etape, ca si in cazul BCR, iar contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital.

"Vom avea neaparat nevoie de o marire de capital pentru a cumpara CEC daca procesul de achizitiei nu se va intinde pe o perioada foarte lunga. Ceea ce am achizitionat pana acum si contractele pe care suntem pe cale sa le incheiem pot fi finantate fara majorare de capital.", a declarat Sndor Csnyi, presedintele OTP Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri