Societatea de Investitii Financiare Transilvania (SIF3) a vandut, luni, la Bursa, un pachet de 39,62% din actiunile companiei Romanta Estival 2002 SA, la pretul de 3,06 milioane lei (aproape 863.000 euro)
"In sedinta consiliului de adminsitratie de acum cateva saptamani am decis sa ne vindem participatiile la cateva din companiile unde actionarii majoritari sunt fratii Micula, cu care nu prea ne-am inteles", a declarat pentru NewsIn, presedintele SIF 3 Transilvania, Mihai Fercala. Vanzarea pachetului de actiuni a fost confirmata de Dan Simionescu, directorul directiei de Plasamente Marketing Piete de Capital si relatii Externe in cadrul SIF 3 Transilvania. "Ne-am vandut participatia la compania Romanta Neptun, dar nu pot sa va dau mai multe detalii deocamdata", a spus Simionescu.

Pachetul de 2,43 milioane de actiuni a fost schimbat in sapte tranzactii la un pret mediu de 1,26 lei noi. Actiunile companiei se tranzactioneaza pe platforma Arena a Bursei de Valori Bucuresti din data de 24 iunie 2006. Principalii actionari ai firmei hoteliere sunt compania Bucegi SA cu o detinere de 54,03% si SIF 3 Transilvania care controla 39,62% din capital.

Compania Bucegi SA este detinuta de fratii Micula. in cazul in care SC Bucegi ar fi achizitionat a pachetul de actiuni, detinerea fratilor Micula ar fi de 93,65% din capitalul social al companiei. "Nu m-a interesat prea mult Romanta, si nu pot sa va spun mai multe despre tranzactie, cat despre Fercala, chiar nu am timp acum sunt intr-o sedinta", a comentat Viorel Micula.

Societatea a incheiat anul 2005 cu un profit de 116.352 lei. in cadrul adunarii generale din luna aprilie a acestui an Actionarii au decis ca 6.314 lei sa constituie rezerve legale, iar suma de 110.038 sa fie integrata in rezultatul raportat. in cadrul adunarii reprezentantul SIF 3 Transilvania a votat impotriva raportului prezentat de consiliul de administratie si de comisia de cenzori, cat si decizia de repartizare a profitului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri