ING Asigurari de Viata a inregistrat, pe primele sase luni ale anului 2006, un profit net de 17,7 milioane lei noi (aproape 5 milioane euro), in crestere cu 40,5% fata de perioada similara a anului trecut
ING Asigurari de Viata a inregistrat o crestere cu 12,30% a volumului primelor brute subscrise in primele sase luni ale anului 2006, comparativ cu perioada similara a anului trecut, ajungand la valoarea de 213,1 milioane lei noi (aproximativ 60 milioane euro). "ING Asigurari de Viata se mentine lider al pietei asigurarilor de viata, cu o cota de piata confirmata de 37,9%", a declarat, citat de NewsIn, directorul general al companiei, Bram Boon.

Activele sub administrare ale ING Asigurari de Viata au crescut cu 36,2% in primul semestru al acestui an, comparativ cu primele sase luni ale anului trecut, depasind 1,05 milioane lei noi. De la inceputul anului pana la sfarsitul lunii iunie, valoarea totala a beneficiilor platite de ING Asigurari de Viata a depasit 60 milioane lei noi.

Pensiile private, prioritatea ING Asigurari de Viata

Prioritatile ING Asigurari de Viata in lunile urmatoare vor fi protectia financiara si reforma pensiilor, se mai afirma in comunicat. Planurile de pensii suplimentare lansate in ultimii ani de catre ING Asigurari de Viata reprezinta 16 % din portofoliul total de asigurari de viata al companiei, se spune in comunicatul ING Asigurari de Viata.

"As dori sa subliniez potentialul imens al pietei romanesti, existent odata cu implementarea unei adevarate reforme a pensiilor. O prioritate actuala atat pentru autoritati cat si pentru companiile de asigurari o reprezinta informarea cat mai detaliata a celor 5,6 milioane de potentiali beneficiari de pensii private, cu privire la avantajele pe care acestea le ofera, a subliniat, recent, Bram Boon.

Un studiu calitativ realizat de ING Asigurari de Viata, care analizeaza atitudinile si perceptiile cu privire la pensiile private in Romania, a evidentiat ca persoanele intre 34 si 45 ani sunt cele mai interesate de pensiile private facultative si ar opta pentru o astfel de pensie cat mai curand, se mai afirma in comunicat.

Pensiile private obligatorii (pilonul II) ar fi trebuit promovate legislativ inaintea pensiilor private facultative (pilonul III), pentru ca viitorii contribuabili sa se familiarizeze cu pensiile private, declarase, pe data de 21 iulie, pentru NewsIn, presedintele ING Asigurari de Viata, Bram Boon.

"Reforma pensiilor ar fi trebuit sa legifereze pensiile private obligatorii (pilonul II) inaintea pensiilor private facultative (pilonul III), ceea ce ar fi fost mai bine din punct de vedere al promovarii ideii de pensie privata, pentru ca obligativitatea acestora i-ar fi determinat pe viitorii contribuabili sa se informeze in legatura cu ceea ce inseamna pensiile private si avantajele lor fata de pensiile de stat", a spus Bram Boon.

"Este pacat ca nu s-a intamplat asa si ca autoritatile au preferat sa inceapa cu legiferarea pilonului III de pensii", a adaugat presedintele ING Asigurari de Viata. In ceea ce priveste reforma pensiilor si introducerea sistemului de pensii private, esentiala este promovarea, educarea si informarea potentialilor clienti in privinta acestora", a mai spus Bram Boon.

Potrivit lui Bram Boon, provocarile principale carora va trebui sa le faca fata reforma pensiilor din Romania ar fi acordarea de facilitati fiscale pentru contribuabili, marirea procentului de contributie la fondurile de pensii private, pentru asigurarea unei pensii decente, precum si largirea bazei de participare la sistemul de pensii private.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri