Tarifele medii practicate de societatile de asigurari din Romania anul trecut pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto au continuat sa se mentina la un nivel scazut, comparativ cu alte tari, arata o analiza efectuata de UNSAR. In acelasi timp, indicatorii privind daunalitatea pe acest segment arata nevoia de consolidare a activitatii de subscriere pe segmentul RCA, astfel incat tertii pagubiti sa fie despagubiti conform legii, noteaza asociatia asiguratorilor.

In prima jumatate a anului 2014, primele subscrise pe RCA au crescut, reprezentand aproape jumatate din totalul asigurarilor generale vandute in Romania cu subscrieri cifrate la 1,39 miliarde lei (43,61% din piata de asigurari generale). Din punct de vedere al daunelor platite, RCA a generat 40% din despagubirile platite pe linia asigurarilor generale in primele 6 luni din 2014.

In ceea ce priveste, dauna medie achitate pe acest segment, in 2013, Romania se regaseste printre tarile unde acest indicator se apropie de 1.400 euro, ceea ce reprezinta o valoare medie intre tarile analizate. Frecventa daunelor a plasat tara noastra printre cele cu un numar mare de daune, cu 6,88%, ceea ce se traduce prin faptul ca, in medie, aproape 7 din 100 de masini asigurate au provocat cate o dauna.

Sursa foto: Shutterstock / accident auto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri