Cursul de schimb a inchis joi aproape de nivelul de miercuri si s-a mentinut usor peste 4,41 lei/euro, pe volume reduse in piata interbancara, unde schimburile dintre bancile comerciale au trecut cu greu de 60% din media zilnica.

In jurul orei 16:30, euro se tranzactiona la 4,4113 lei/euro, in urcare cu numai 0,13 bani fata de 4,410 lei/euro pe finalul sedintei de miercuri. Tranzactiile dintre bancile comerciale au fost incheiate intr-un interval de peste jumatate de ban, cu minimul la 4,4075 lei/euro si maximul la 4,4133 lei/euro, in timp ce volumele s-au situat cu putin peste 605 din media ailnica, in tr-o piata apatica, au afirmat dealerii, potrivit Mediafax.

In regiune, zlotul si forintul au avut o evolutie similara cu a leului, fara variatii semnificative fata de euro. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat joi un curs de referinta usor peste 4,410 lei/euro, prag in apropierea caruia a oscilat pe parcursul intregii saptamani. Paritatea euro a scazut cu 0,21 bani, la 4,4106 lei. Cotatia de referinta pentru euro a ramas peste 4,41 lei/euro incepand de luni, cand a crescut cu 1,34 bani, de la 4,4018 lei vineri. Pentru dolar, banca centrala a anuntat un curs de 3,4883 lei, in scadere cu 1,11 bani fata de miercuri. Dolarul s-a intarit in raport cu leul in aceasta saptamana, ca urmare a aprecierii monedei americane fata de euro pe pietele internationale.

Francul elvetian a fost cotat la 3,6521 lei, in scadere cu 0,78 bani fata de ziua anterioara. Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian. Ratele medii ale dobanzilor practicate de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi se situau joi la 2,89% - 3,39%, fata de 2,88% - 3,38% pe an miercuri. Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana se afla la 2,9% - 3,39% pe an, comparativ cu 2,9% - 3,4% pe an in ziua precedenta. Dobanzile pe termene mai lungi continua sa se mentina sub ratele pe maturitati imediate. Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru cele mai multe credite in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a ramas neschimbata, la 3,01% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri