Banca Comerciala Romana (BCR) a epuizat, in circa doua saptamani, plafonul suplimentar obtinut pentru programul Prima Casa prin realocarea sumelor neutilizate pentru achizitia de locuinte construite de ANL, creditele noi aprobate ajungand la 136 milioane lei.

"BCR a solicitat Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) suplimentarea plafonului de garantare aferent programului Prima Casa 6", se arata intr-un comunicat al bancii.

Institutia de credit a anuntat la finele lunii septembrie ca va putea acorda imprumuturi prin programul guvernamental de circa 136 milioane lei, dupa ce a obtinut un plafon suplimentar in urma realocarii de catre Guvern a sumelor neutilizate pentru achizitiile de locuinte construite de ANL, noteaza Mediafax. Totodata, a estimat ca va acorda aproximativ 1.000 de imprumuturi Prima Casa pana la mijlocul lunii octombrie.

Procesarea cererilor, accelerata

Astfel, banca a ajuns la 4.700 de credite date pentru etapa "Prima Casa 6", derulata exclusiv in lei, iar de la inceptul programului pana in prezent au fost acordate 36.000 de imprumuturi de peste 6 miliarde lei. Persoanele care doresc sa cumpere locuinte prin programul Prima Casa au la dispozitie un buget total de 710 milioane lei, in urma realocarii banilor neutilizati la achizitia locuintelor ANL catre toate tipurile de case, fondurile fiind suficiente pana la sfarsitul anului pentru toate solicitarile, potrivit FNGCIMM.

Fondul a asigurat clientii ca nu vor fi intarzieri la procesarea cererilor, astfel incat garantiile sa fie acordate in termenul de maxim patru zile lucratoare de la data depunerii dosarelor complete si corect intocmite. Guvernul a realocat sumele neutilizate ca garantii in programul Prima Casa pentru achizitiile de locuinte construite de ANL, din plafonul de 500 milioane de lei, astfel incat sa poata fi folosite pentru orice tip de locuinta in cadrul programului, pe fondul solicitarilor de suplimentare a banilor.

FNGCIMM a acordat in acest an, pana la finele lunii septembrie, circa 17.400 de garantii in cadrul programului guvernamental pentru credite de aproximativ 2,8 miliarde lei, valoarea finantarii medii fiind de 160.000 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri