Sefii trezoreriilor din mai multe banci britanice si americane au participat luni la un test in urma caruia va fi evaluata reactia acestora in cazul in care o banca multinationala ar intra in faliment, eveniment similar colapsului Lehman Brothers din 2008, scrie The Independent.

Cancelarul George Osborne si Mark Carney, guvernatorul Bancii Angliei, erau asteptati sa se intalneasca cu Jacob Lew, secretarul Trezoreriei SUA, si Janet Yellen, presedintele Rezervei Federale americane, la Washington, pentru a sustine intalnirea ce urma sa se desfasoare cu usile inchise.

Ministrii finantelor si reprezentantii bancilor centrale din intreaga lume au fost in Washington weekendul acesta unde au avut intalniri cu reprezentantii Fondului Monetar International si ai Bancii Mondiale. Anterior, ministrii finantelor din cele mai mari economii ale lumii s-au intalnit pentru a discuta masurile luate pentru prevenirea unei crize precum cea din 2008.

Cititi si BCE publica pe 26 octombrie rezultatele evaluarii soliditatii financiare a bancilor din zona euro

Testul de luni este menit sa verifice daca noile reglementari aplicate bancilor ar functiona in eventualitatea falimentului unei banci considerate “prea mare pentru a fi lasata sa cada”.

“Vom lucra impreuna la un set de masuri care ar urma sa fie luate ca raspuns la prabusirea unei banci multinationale. Ne vom asigura ca vom putea sa facem fata falimentului unei institutii ce anterior era considerata prea mare pentru a fi lasata sa cada”, a declarat cancelarul britanic George Osborne.

Foto: Shutterstock / Stressed businesswoman

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri