Din totalul de 80,9 miliarde lei pe care populatia si firmele romanesti ii tin in banci, 34,8 miliarde lei (43%), sunt pastrati sub forma de depozite pe termen in lei, iar peste jumatate, 43,8 miliarde lei, sunt in conturi deschise in Bucuresti, arata un raport publicat ieri de banca centrala

Populatia detinea, la 30 iunie 2006, conturi bancare si certificate de depozit, in lei si in valuta, de 36,8 miliarde lei (10,3 miliarde euro). in medie, fiecare roman avea economii in banci de aproximativ 1.700 de lei (475 euro), la finalul lunii iunie, arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Firmele romanesti aveau, in depozite bancare, 44,1 miliarde lei (12,3 miliarde euro), din care aproape doua treimi (64,9%, 28,6 miliarde lei) - erau in conturi deschise la unitati bancare din Bucuresti. De altfel, in capitala era si cea mai mare parte din banii persoanelor fizice, adica 41,3% -15,2 miliarde lei, potrivit datelor BNR citate de NewsIn.

Doar putin peste o treime (34,4%) din banii tinuti in banci de populatie si firmele din Romania erau in conturi sau certificate de depozit in moneda straina. Ponderea depozitelor in valuta a scazut usor fata de sfarsitul anului trecut, cand ele reprezentau 34,7% din banii din banci.

Valoarea depozitelor populatiei si agentilor economici din banci a crescut cu 8,64% (5,97% in termeni reali, daca se scade inflatia) fata de 31 decembrie 2005, cand in conturi se aflau 74,5 miliarde lei, potrivit raportului bancii centrale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri