Peste 20 de banci nu ar fi trecut testele de stres efectuate de Banca Centrala Europeana (BCE), potrivit unui proiect de comunicat al bancii centrale, obtinut de Bloomberg. Rezultatele finale vor fi anuntate duminica.

Intre bancile analizate, 105 banci au trecut evaluarea, iar dintre cele care nu au reusit sa faca acest lucru, 10 au nevoie de capital suplimentar, potrivit unei persoane aproapiate situatiei. Situatia s-ar putea inca schimba, intrucat negocierile continua inainte de anuntarea rezultatelor finale, pe 26 octombrie, a precizat sursa, conform Mediafax.

"BCE nu poate comenta in legatura cu rezultatele evaluarii. Orice concluzii trase inainte de anuntarea rezultatului final ar fi extrem de speculative", a avertizat BCE intr-un comunicat. Bancile care au atras capital suficient in acest an pentru acoperirea deficitului nu vor fi nevoite sa stranga alte fonduri. Institutiile de credit la care BCE a constatat ca nu dispun de capital suficient vor avea la dispozitie doua saptamani sa prezinte un plan pentru remedierea situatiei.

Anterior, o alta stire mentionase ca cel putin 11 banci europene nu au trecut testul de stres derulat de BCE, in colaborare cu Autoritatea Bancara Europeana. BCE va publica rezultatele evaluarii fara precedent a soliditatii financiare a bancilor din zona euro pe 26 octombrie, la capatul unui an de investigatii. Rezultatele testelor vor face distinctie intre deficitele de capital identificate in analiza calitatii activelor si cele descoperite in cadrul scenariilor de baza si al scenariilor de criza.

Patru banci din Grecia, trei din Italia si doua din Austria s-ar afla printre creditorii care asa cum arata informatiile preliminare ar fi picat testul de stres. Nu exista insa detalii cu privire la dimensiunea necesarului de capital pe care aceste banci trebuie sa-l stranga, in contextul in care datele ar putea fi revizuite pana in ultimul moment.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri