IFC, institutie financiara membra a grupului Banca Mondiala, a acordat un credit de 7 milioane euro Garanti Leasing Romania pentru finantarea IMM-urilor, cu o alocare speciala de 4 milioane de euro pentru finantarea proiectelor pentru eficienta energetica si energie regenerabila.

Acesta este al treilea imprumut destinat IMM-urilor pe care IFC il acorda unei institutii ale grupului Garanti in Romania si este primul adresat Garanti Leasing, se arata intr-un comunicat al IFC, noteaza Mediafax. De asemenea, este primul imprumut IFC adresat unei institutii financiare din Romania care vizeaza proiecte in domeniul eficientei energetice si a energiei regenerabile, a declarat seful misiunii IFC in Romania, Ana Maria Mihaescu.

Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) este parte a grupului Garanti Romania din 2010, grup care mai reuneste Garanti Bank, Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA) si Garanti Credite Ipotecare. De la inaugurare, compania a acordat peste 700 de milioane de euro pentru activele in leasing financiar si a semnat peste 40.000 de contracte de leasing. IFC a investit in Romania peste 2,2 miliarde dolari din 1990.

Sursa foto: Shutterstock / Contract de leasing

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri