Analistii bancii de investitii Merrill Lynch au estimat, joi, ca in cazul preluarii CEC de catre OTP, achizitia va necesita o emisiune de actiuni de circa 8% din capitalul social al bancii maghiare, iar castigurile pe actiune se vor reduce cu 5%, potrivit newratings.com.

Dividendele distribuite de catre OTP actionarilor ei vor fi mai mici cu 25% in 2006 si cu 32% in 2007 fata de ce aratau estimarile anterioare, considera analistii Merrill Lynch. Iar castigurile pe actiune (EPS - earnings per share) vor fi mai mici cu 3% in 2006 si cu 4% anul viitor.

Riscul generat de o eventuala preluare a CEC i-a determinat pe analistii de la Merrill Lynch sa schimbe perspectiva de piata privind actiunile OTP de la "cumpara" la "neutru".

Totusi, previziunile facute de analistii bancii de investitii Wood Company sunt mai optimiste, pentru ca ei mentin sfatul de a cumpara titluri OTP, pentru ca pretul acestora ar putea atinge 9.450 forinti (34,8 euro), arata unui raport de piata publicat, joi, de Wood.

Pretul mediu al unei actiuni OTP pe bursa de la Budapesta a fost, miercuri, de 6.200 de forinti (22,8 euro), care corespunde unei capitalizari de 7,6 miliarde dolari, potrivit Wood.

OTP a cumparat, recent, pachetul majoritat al Kulska Bank din Serbia pentru 118,6 milioane euro si 96,4% din actiunile bancii rusesti Investsberbank pentru suma de 373 milioane euro, potrivit cotidianului financiar ungar Portfolio.

Banca ungara si-a manifestat interesul si pentru achizitia bancii austriece Bawag, insa analistii de la Credit Suisse considera ca intentia OTP de a prelua Bawag nu s-ar potrivi strategiei bancii, iar posibila achizitie s-ar face cu o majorarea de capital prea mare. in schimb, CEC se potriveste strategiei pe termen lung de expansiune in alte tari a OTP, deoarece banca romaneasca de economii este orientata puternic pe sectorul de retail, au precizat analistii de la Credit Suisse, citati de Portfolio.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri