Cursul de schimb a ramas vineri sub pragul de 4,42 lei/euro, in contextul unor volume reduse in piata interbancara, la jumatate fata de cat se inregistreaza in mod obisnuit in prima ora de operatiuni.

In jurul orei 10:00, euro era cotat la 4,4165 - 4,4180 lei, comparativ cu 4,4180 lei pe finalul sedintei de joi a pietei locale. Bancile au perfectat tranzactii intr-un interval restrans, de 0,34 bani, cu minimul la 4,4161 lei/euro si maximul la 4,4195 lei/euro. Volumele din piata interbancara s-au ridicat in prima ora la doar jumatate din cat se inregistreaza in mod obisnuit in acest interval al zilei, afirma dealerii.

In regiune, forintul s-a apreciat cu 0,2% in raport cu euro, iar zlotul a stagnat. Dobanzile practicate de bancile comerciale la plasamentele in lei pe termen de o zi se situau vineri dimineata la 0,8% - 1,2% pe an, fata de 0,82% - 1,32% pe an joi, precizeaza Mediafax.

Cursul anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru euro a scazut joi sub 4,42 lei pentru prima data in sase sedinte, iar paritatea dolarului a urcat cu 3,73 bani, la cel mai ridicat nivel din aproape patru saptamani, dupa decizia Fed de a incheia programul de achizitii de obligatiuni. Referinta pentru euro a scazut cu 0,29 bani, la 4,4197 lei. Anterior, cursul s-a situat cel mai recent sub pragul de 4,42 lei/euro pe 22 octombrie, cand moneda europeana era cotata la 4,4166 lei/euro.

Dolarul s-a apreciat usor

Cursul dolarului a crescut cu 3,73 bani, la 3,5094 lei, maximul a aproape patru saptamani, in contextul intaririi monedei americane in raport cu euro pe marile piete financiare. Dolarul s-a apreciat cu 0,3% fata de euro, la 1,26 dolari/euro, dupa ce Rezerva Federala a SUA (Fed) a decis miercuri sa puna capat programului de achizitii lunare de obligatiuni si a transmis pietelor financiare ca nu este ingrijorata din cauza slabiciunii economiei mondiale, a inflatiei scazute si a turbulentelor de pe pietele financiare.

Banca centrala a anuntat un curs mai ridicat pentru dolar la 6 octombrie, de 3,5195 lei. Paritatea francului elvetian a scazut cu 0,19 bani, la 3,6657 lei. Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri