O banca mare din piata locala a gasit un mod inedit de atragere a fermierilor prezenti la targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, INDAGRA 2014. Reprezentantii bancii au declarat pentru wall-street.ro ca au ales o solutie mai eficienta si mai convenabila de a informa fermierii despre creditele APIA din oferta bancii, tinand cont ca la astfel de evenimente majoritatea bancilor din piata ii asalteaza cu zeci de fluturasi si brosuri.

INDAGRA 2014 s-a desfasurat in perioada 29 octombrie - 2 noiembrie 2014 la centrul Romexpo din Bucuresti, acesta fiind cel mai important eveniment agricol din Romania. Fermieri din toate partile tarii au fost prezenti la deschidere, alaturi de oficialitati si companiile care ofera servicii pentru industria agricola. Bancile au fost si ele prezente cu reprezentanti, oferind credite pentru investitii sau pentru finantarea capitalului de lucru al fermierilor.

O banca de top din Romania a avut, insa, o abordare neconventionala, postand pe fatada turnului in care isi are sediul o reclama inedita la creditele APIA. Mai multi alpinisti au coborat cele 15 etaje ale cladirii de birouri situata chiar in fata Romexpo, purtand in spate pancarte in forma de litere.

Reprezentantii bancii au spus ca au gasit aceasta solutie nonconformista si convenabila pentru a face ceva deosebit cu ocazia INDAGRA, atragand astfel atentia asupra creditelor pentru agricultura pe care institutia le ofera. In opinia lor, campania de guerrilla marketing desfasurata cu ocazia INDAGRA este mai eficienta decat prezenta directa la eveniment, unde oricum toate bancile asalteaza fermierii cu oferte si brosuri.

Urmariti coregrafia celor 8 alpinisti in filmul de mai jos.

Un credit pentru subventii APIA este un imprumut punte pentru finantarea capitalului de lucru al fermierilor sau firmelor din sectorul agricol care au de incasat subventii de la APIA (Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura) prin schema de plata unica pe suprafata. Practic, banca finanteaza fermierul cu o suma de bani necesara pentru ca acesta sa isi poata desfasura activitatile agricole pana cand statul ii va plati subventia aferenta.

Avantajele unui astfel de credit tin de rapiditatea obtinerii finantarii si gama variata de garantii acceptate de banci, de multe ori fiind suficienta doar cesionarea adeverintei emise de APIA. Majoritatea bancilor finanteaza intre 80% si 90% din valoarea subventiei pe care fermierii o au de incasat de la APIA.

Mai multe detalii despre Platile pe Suprafata in 2014 gasiti pe site-ul APIA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri