Banca Romaneasca, membra a Grupului National Bank of Greece a obtinut in primul semestru un profit brut de (24,6 milioane de lei), in crestere cu 51% fata de 31 decembrie 2005. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, profitul brut obtinut de banca este cu 73% mai mare.
La 30 iunie 2006, Banca Romaneasca detinea active nete in suma de 820,3 milioane de euro (2,93 miliarde lei), in crestere cu 33%, comparativ cu Decembrie 2005. Fata de iunie 2005 acestea au inregistrat un procent de crestere de 62%, informeaza un comunicat al bancii.

Sprijiniti de actionarul nostru National Bank of Greece, vom continua sa ne dezvoltam activitatea atat a sectorului corporate cat si retail si vom implementa noi sisteme si proceduri care sa ne sustina cresterea. a declarat dl. Andreas Maragkoudakis Director General al Bancii Romanesti.

Banca Romaneasca dispune in prezent de un capital social de peste 112 milioane euro si de o retea nationala formata din 50 de sucursale si agentii, urmand sa extinda numarul acestora la 95 pana in primul trimestru al anului 2007.

35 de unitati bancare pentru acest an

Astazi, Banca Romaneasca a inaugurat al doilea sediu in Oradea. Directorul General Adjunct al Bancii Romanesti, dl. Paul Isoiu a declarat ca Sucursala Bancii Romanesti din Oradea a inregistrat in ultimul an de activitate o crestere importanta fapt care a condus la necesitatea extinderii propriei infrastructuri in aceasta zona.

Valoarea creditelor in lei si in valuta acordate clientilor bancii de catre sucursala Oradea a inregistrat in iunie 2006 o crestere cu 25% fata de decembrie 2005, in timp ce sursele atrase de la clientela, au inregistrat o crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Deschiderea celui de-al doilea sediu in Oradea se inscrie in strategia de extindere a retelei teritoriale, Banca Romaneasca dorind sa se constituie intr-un partener serios si solid al sectorului retail in zona de vest a tarii.

Banca Romaneasca isi desfasoara activitatea in Oradea de peste cinci ani prin sucursala sa din strada Piata Independentei. Noua sucursala are o structura functionala moderna si se adreseaza zonei de retail, fiind dedicata persoanelor fizice si oferind o gama larga de produse si servicii bancare: operatiuni de cont curent in lei si valuta, operatiuni cu carduri de debit VISA si de credit Mastercard.

De asemenea, ofera credite in lei si valuta deosebit de avantajoase precum si instrumente de economisire in lei, USD sau Euro si servicii de transfer rapid de sume in valuta Western Union. Unitatea dispune de un ghiseu de schimb valutar si de un bancomat (ATM).

Actiunea de extindere a retelei teritoriale va fi urmata in viitorul apropiat de deschiderea unor noi unitati in Galati, Cluj, Brasov si Targu Mures. Pentru acest an, Banca Romaneasca si-a propus deschiderea a 35 de unitati astfel ca reteaua bancii va ajunge la 80 de unitati in intreaga tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri