Vienna Insurance Group (VIG) a inregistat in Romania, in primele noua luni ale anului, un profit inainte de taxe de 2,6 milioane euro, fata de pierderile de 36,1 milioane euro din aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce primele brute subscrise au scazut cu 11,2%, la 243,8 milioane euro.

In perioada corespunzatoare a anului trecut, grupul austriac de asigurari a raportat prime brute subscrise in valoare de 274,6 milioane euro pe piata romaneasca, se arata intr-un raport publicat marti de VIG, noteaza Mediafax. Declinul primelor brute subscrise a fot determinat in principal de scaderea afacerilor din domeniul asigurarilor de viata, valoarea primelor subscrise din acest sector coborand cu 36,5% in intervalul ianuarie-septembrie din acest an la 35,3 milioane de euro comparativ cu aceeasi perioada din 2013.

De asemenea, primele subscrise pentru segmentul de daune/accidente a consemnat o scadere de 4,8%, la 208,6 milioane de euro, pe fondul restructurarii portofoliului de produse. Grupul, care a intrat in Romania in 2001 si controleaza in prezent companiile Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, a inregistrat un profit inainte de impozitare in valoare de 430,8 milioane de euro, in crestere de 36,4%, potrivit unui comunicat emis de VIG.

"La 25 de ani de la intrarea pe pietele din Europa Centrala si de Est, companiile din regiune care fac parte din grupul nostru genereaza in prezent aproximativ 57% din profitul Vienna Insurance Group. Sunt convins ca aceasta evolutie remarcabila va continua pe termen lung in aceasta regiune", a declarat Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group.

Valoarea primelor a ramas la acelasi nivel ca in anul precedent, respectiv la aproximativ 7 miliarde euro, in pofida efectelor negative de curs valutar. Ajustat la aceste efecte, avansul primelor s-a situat la 1,7%. VIG este cel mai mare grup de asigurari din Romania. Asiguratorul are operatiuni si in alte tari din regiune, printre care Cehia, Polonia si Slovacia.

Sursa foto: Shutterstock / Asigurari masina

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri