Traian Basescu a declarat ca face apel catre Guvern sa realizeze cu prioritate bugetul pe 2015, mentionand ca in spatiul public sunt discutii extrem de consistente legate de cresterea taxelor.

Presedintele a declarat ca, dincolo de prioritatile pe care Parlamentul le-a exercitat in aceste zile, prioritatea majora pentru Romania este un proiect de buget, pentru ca atat companiile, firmele dar si cetatenii nu stiu cum sa isi proiecteze anul 2015 in lipsa bugetului si a informatiei despre cresterea sau nu a taxelor. "Fac un apel la Guvern, faptul ca prim-ministrul nu e in Bucuresti nu e o scuza. Ministerele, impreuna cu Ministerul de finante, pot pregati si pune la dispozitia publicului proiectul de buget. In spatiul public sunt discutii extrem de consistente legate de cresterea taxelor, alocarile bugetare, pentru investitii pentru proiecte culturale, de mediu, sunt lucruri extrem de imprtante", a spus el, conform Mediafax.

"Cer in mod expres ca Guvernul sa fie in masura ca in cel mai scurt timp sa prezinte proiectul de buget", a mai spus Traian Basescu. Potrivit presedintelui, firmele nu isi pot proiecta anul 2015 fara sa aiba o imagine a bugetului si a Codului Fiscal. "Fac apel la Guvern, inclusiv la viceprim-ministrul Gabriel Oprea, care gestioneaza zilele acestea problemele curente, asa cum apare in Monitorul Oficial, la accelerarea procesului de pregatire a proiectului de buget pe 2015 si punerea cat mai rapida in dezbatere a acestui proiect", a mai spus seful statului.

FMI vine peste doua saptamani la Bucuresti pentru bugetul 2015

Proiectul bugetului pentru anul viitor va fi supus dezbaterii publice dupa data de 10 decembrie, cand se va incheia misiune comuna FMI si CE, care va veni pe 2 decembrie la Bucuresti strict pentru discutii pe aceasta problematica, a anuntat miercuri Ministerul Finantelor Publice. Misiunea comuna de experti ai Fondului Monetar International si Comisiei Europene se va afla la Bucuresti in perioada 2-10 decembrie pentru a discuta cu autoritatile romane proiectul legii bugetului pentru anul 2015. Misiunea va fi condusa din partea FMI de Andrea Schaechter, iar din partea CE de Istvan Szekely.

"Misiunea este una dedicata strict proiectului legii bugetului, nu reprezinta o misiune de evaluare a angajamentelor pe care tara noastra si le-a asumat in fata FMI in cadrul acordului de tip preventiv semnat intre partea romana si reprezentantii creditorilor externi", se arata in comunicatul MFP. Ulterior discutiilor cu reprezentantii institutiilor financiare internationale, proiectul legii bugetului pentru anul viitor va fi supus dezbaterii publice si transmis Guvernului spre aprobare, se mai spune in comunicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri