Provident Financial Romania, subsidiara a grupului financiar britanic International Personal Finance (IPC), a introdus in portofliu imprumuturi cu costuri reduse pentru aproximativ 70% dintre cei peste 300.000 de clientii existenti ai companiei, aflati la el putin al doilea imprumut.

In oferta actuala, Provident ofera reduceri graduale de pana la 30% din costul total al creditului, clientilor bun platnici ai companiei care doresc un nou imprumut si care au apelat de cel putin doua ori la produsele companiei in trecut, in functie de istoricul si de comportamentul lor de plata. Reducerea e aplica la comisionul de administrare si la dobanda fixa totala a creditului. Totodata, Provident ofera clientilor sai posibilitatea sa imprumute sume mai mari, pe perioade mai lungi, de pana la 78 de saptamani, pastrand nemodificata valoarea ratelor saptamanale.

"Luam in considerare si solicitari de imprumut de la persoane cu venituri sub medie, insa creditam numai daca acestia isi pot permite si doar sume care nu ii impovareaza. De exemplu, o pondere de 50% din solicitari sunt respinde in urma analizei bonitatii. Valoarea medie a imprumuturilor emise este de aproximativ 1.500 de lei, desi suma maxim disponibila este de 5.000 de lei", a spus Vlad Sandru (foto), director de comunicare, Provident.

El a adaugat ca oferta de imprumut cu costuri reduse a fost testata in 2014 in Deva, Petrosani, Targu Mures si Medias, unde Provident are peste 20.000 de clienti, si este acum disponibila la nivel national. "In perioada de testare, am inregistrat cresteri atat in ceea ce priveste numarul de clienti care au revenit pentru un nou imprumut, cat si a valorii medii a creditelor emise, in timp ce comportamentul de plata al clientilor s-a imbunatatit".

Provident si-a inceput activitatea in Romania in aprilie 2006 si, de atunci, peste 700.000 de clienti romani au apelat la produsele sale.

Asigurari si credite pentru antreprenori

"Stim din interactiunea cu clientii nostri ca isi doresc sa primeasca reduceri de costuri atunci cand isi platesc ratele la timp si sa ia imprumuturi mai mari, cu aceleasi venituri deisponibile. Vom continua sa dezvoltam portofoliul de produse conexe sau noi, cum ar fi asigurari, imprumuturi prin card bancar sau credite destinate micilor antreprenori, pe care grupul din care facem parte le testeaza sau le-a implementat deja pe alte piete din Europa", a declarat Viktor Boczan, directorul general al Provident Financial Romania.

De exemplu, in Polonia compania britanica a lansat un imprumut destinat antreprenorilor, a carui valoare ajunge la peste cinci ori suma acordata in cazul unui credit acordat persoanelor fizice. In Romania, compania crediteaza, in prezent, persoanele fizice autoritate (PFA) in aceleasi conditii ca si persoanele fizice. "PFA pot in prezent sa ia imprumuturi de la noi, daca dovedesc ca veniturile obtinute sunt realizate prin intermediul afacerii proprii, dar nu exista un model special de creditare, deocamdata", a spus Vlad Sandru.

In ceea ce priveste imprumutul prin card bancar, directorul de comunicare al Provident mentioneaza ca nu va fi introdus in oferta anul viitor, nici macar in perioada de testare. Cu toate acestea, in urmatorii 2-3 ani compania britanica ar putea vinde si asigurari. "In Ungaria a fost implementat la nivel national un astfel de produs, dupa ce a stat in teste 2 ani de zile. In acelasi timp, in Polonia clientii care au cel putin 60 ani dispun de asigurare de sanatate gratuita".

Provident a anuntat, de asemenea, ca a inceput testele tehnice in vederea colaborarii cu Biroul de Credit si se asteapta sa inceapa interogarile in primul trimestru al anului urmator. "Colaborarea cu Biroul de Credit completeaza sistemul nostru de scoring si ne va ajuta sa evitam situatiile de supra-indatorare in cazul clientilor", a mai spus Vlad Sandru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri